Ovo Je Najstrašniji Dan U Mom Životu – Govorim O Sebi
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17253
post-template-default,single,single-post,postid-17253,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ovo Je Najstrašniji Dan U Mom Životu – Govorim O Sebi

Ovo Je Najstrašniji Dan U Mom Životu – Govorim O Sebi

OVO JE NAJSTRAŠNIJI DAN U MOM ŽIVOTU – GOVORIM O SEBI
LIK I DELO No. 11 Jasminka Petrović
Ponedeljak 8. 4. 2019 od 19 sati
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa stepenica iz bašte)

KROKODILovoj publici već dobro poznati format LIK I DELO u svom 11. izdanju predstavlja našu najpoznatiju spisateljicu za decu Jasminku Petrović u svojoj One Woman Show večeri pod nazivom OVO JE NAJSTRAŠNIJI DAN U MOM ŽIVOTU – GOVORIM O SEBI.

Jasminka Petrović je rođena 1960. godine, studirala je španski jezik i književnost a danas je jedan od najvoljenijih dečjih pisaca u čiji opus ulaze raznovrsna dela poput knjiga Leto kada sam naučila da letim, Ovo je najstrašniji dan u mom životu, Hoću kući i Seks za početnike. Njeno stvaralaštvo ohrabruje čitaoce da uporno preispituju svet u kome žive, da ga istraže, izuče i da izvuku sopstvene zaključke van ustaljenih šema i matrica. U domen njenog rada ulaze i mnogobrojni projekti, koji ukazuju na veliko zalaganje autorke da se kultura čitanja neguje od najranijeg doba, kao i na izuzetnu posvećenost kulturi, položaju i stvaralaštvu deteta. Opus Jasminke Petrović umnogome doprinosi kritičkom rezonovanju i oštri kritički aparat čitalaca, koji se zaista mogu pronaći u rasponu od 7 do 107 godina.