Promocija knjige Huzur Martine Mlinarević u KROKODILovom centru
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17759
post-template-default,single,single-post,postid-17759,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija knjige Huzur Martine Mlinarević u KROKODILovom centru

Promocija knjige Huzur Martine Mlinarević u KROKODILovom centru

Petak 12. jul, 20h – Promocija knjige Huzur Martine Mlinarević
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz iz bašte)
Ulaz slobodan.

U petak 12. jula u 20 sati u KROKODILovom centru će se održati promocija knjige Huzur bosanskohercegovačke novinarke Martine Mlinarević. U razgovoru će sa autorkom učestvovati Bojan Marjanović.

Knjiga Huzur priča je o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života. Huzur insan je ispunjen čovek, spokojan, emotivno i telesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavoleo sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvetu.

Knjiga Huzur dosad je prevedena na makedonski i poljski, a uskoro izlazi na francuskom i slovenačkom. Huzur je izašao već u pet izdanja i prema knjizi se u Narodnom pozorištu Mostar upravo priprema izvedba predstave.

Martina Mlinarević jedna je od najpoznatijih autorki iz BiH. Iza sebe ima knjige Neprocjenjivo, Ljetos i drugi ledovi, a u Beogradu će se po prvi put predstaviti sa novom knjigom Huzur. Martina je godinama bila poznata kao jedan od najoštrijih kritičara bosanskohercegovačkog društva i usko je sarađivala sa svim medijima u zemlji i regionu, a u poslednje vreme fokus njenog stvaralaštva je prožvljavanje lične borbe s izuzetno agresivnim karcinomom dojke što joj je iz temelja promenilo život, ali je i ona svojim stavom, cinizmom, humorom i otvorenoću promenila odnos javnosti prema teškoj bolesti.