LIK I DELO #15: JURICA PAVIČIĆ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18011
post-template-default,single,single-post,postid-18011,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LIK I DELO #15: JURICA PAVIČIĆ

LIK I DELO #15: JURICA PAVIČIĆ

LIK I DELO No. 15 Jurica Pavičić
Učestvuju: Jurica Pavičić i Teofil Pančić
Vodi: Ana Pejović
Sreda, 2.10.2019. od 19h
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz iz bašte)
Ulaz slobodan.

U petnaestom izdanju KROKODILovog formata Lik i delo predstavljamo Juricu Pavičića – pisca, scenaristu, filmskog kritičara. Jurica Pavičić rođen je u Splitu, a u Zagrebu je diplomirao istoriju i svetsku književnost. Od 1990. živi u Splitu i radi kao filmski kritičar i novinar i laureat je nacionalne nagrade za filmsku kritiku.
Prvi roman, socijalni triler “Ovce od gipsa”, objavio je 1997, nakon čega su usledili romani “Nedjeljni prijatelj”, “Minuta 88”, “Kuća njene majke”, “Crvenkapica”, “Žena s drugog kata” i “Crvena voda”, kao i zbirke priča “Patrola na cesti” i “Brod u dvorištu”. Njegovi eseji i kratke priče prevođeni su na engleski, nemački, ruski, italijanski i bugarski, a roman “Ovce od gipsa” preveden je na nemački. Prema ovom romanu snimljen je film “Svedoci” za čiji je scenario Pavičić dobio Zlatnu arenu u Puli 2003. godine.

Sa Juricom Pavičićem će u KROKODILovom Centru razgovarati Teofil Pančić, a razgovor vodi Ana Pejović.