PROMOCIJA ROMANA GEGAVAC AUSTRIJSKE AUTORKE KARIN PEŠKA
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18040
post-template-default,single,single-post,postid-18040,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PROMOCIJA ROMANA GEGAVAC AUSTRIJSKE AUTORKE KARIN PEŠKA

PROMOCIJA ROMANA GEGAVAC AUSTRIJSKE AUTORKE KARIN PEŠKA

Promocija romana “Gegavac” austrijske autorke Karin Peška
Sreda, 9. oktobar od 19h
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz iz bašte)
Program je na nemačkom jeziku uz konsekutivni prevod.

U sredu, 9. oktobra, družićemo se sa austrijskom spisateljicom Karin Peška čiji je roman prvenac „Gegavac“ nedavno objavljen i na sprskom jeziku (izdavačka kuća: Nojzac). Sa Karin Peška će razgovarati dr Nikolina Zobenica, profesorica na odseku za germanistiku na Univerzitetu u Novom Sadu, a u knjigu će nas uvoditi Miroljub Stojanović. Isečke na srpskom će čitati Danka Bajković, a o samom nastanku prevoda govoriće Relja Dražić, izdavač, i Paul Gruber, saradnik u nauci na odseku za germanistiku na Univerzitetu u Flensburgu.

Veče će se održati na srpskom i engleskom jeziku.

Karin Peška, rođena 1967. godine, odrasla je kao ćerka vlasnika kafane u Eferdingu, u Gornjoj Austriji. Studirala je na Društvenoj akademiji u Lincu, a u Beču živi od 2000. godine. Radila je sa zavisnicima od alkohola i mladima bez posla, ali je takođe radila za ORF Online i Teletext. Od 2014, Karin Peška se u potpunosti okreće pisanju.

Objavljivala je tekstove u više antologija, a takođe je pisala kolumne. Godine 2008. njen tekst „Sterntaler“ s litografijama i bakrorezom Mihaela Hedviga, objavila je izdavačka kuća Neuhauser Kunstmühle. Otto Müller Verlag, izdavačka kuća iz Salcburga, objavila je u septembru 2015. njen prvi roman „Watschenmann“. Knjiga je osvojila nekoliko nagrada, među kojima se ističe Alpha Literaturpreis 2015. Karin Peška je dobitnica bečke stipendije Elijas Kaneti za 2015. i 2016. godinu. U aprilu 2016. godine bila je rezidentkinja KROKODILove Kuće za pisce.