CRTA: Panel diskusija “Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18168
post-template-default,single,single-post,postid-18168,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

CRTA: Panel diskusija “Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020”

CRTA: Panel diskusija “Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020”

Organizacija CRTA i Politikon mreža iz Podgorice, organizuju panel diskusiju “Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020” u utorak 19. novembra 2019. godine, sa početkom u 14 časovau KROKODILovom CENTRU (Karađorđeva 43, Beograd).

Ovom diskusijom žele da preispitaju šta vladavina prava znači za Srbiju i njene građane 2020. godine, na lokalnom i na nacionalnom nivou. Neka od pitanja koja će biti postavljena u razgovoru su kako građani vide stanje demokratije, kako da verujemo institucijama koje (bi trebalo da) je garantuju, kojih pet prioriteta je ključno u borbi za vladavinu prava u 2020, koje su glavne prepreke vladavini prava i demokratiji u Srbiji i kako ih prevazići i da li nam sledeće decenije sledi odbrana ili unapređenje demokratije i vladavine prava?

U razgovoru, koji će moderirati Radovan Kupres iz Crte, učestvovaće:

  • Vukosava Crnjanski, CRTA
  • Jovana Marović, Politikon Mreža
  • Gazela Pudar Draško, Institut za filozofiju i društvenu teoriju
  • Ivan Nikolovski, EUROTHINK: Centar za evropske strategije

Obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik.

Panel diskusiju se organizuje u okviru regionalnog projekta  ”Vladavina prava na Zapadnom Balkanu: (Raz)otkrivanje pravila igre”, koji sprovodi Politikon mreža u saradnji sa Crtom i Tim Institutom, uz podršku Evropskog fonda za Balkan (EFB).