DOBROTVORNA VEČERA ZA BEBE-SUPERHEROJE
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18439
post-template-default,single,single-post,postid-18439,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

DOBROTVORNA VEČERA ZA BEBE-SUPERHEROJE

DOBROTVORNA VEČERA ZA BEBE-SUPERHEROJE

U nedelju, 22. decembra u KROKODILovom Centru je održana dobrotvorna večera kojom je obeležen kraj ovogodišnjih aktivnosti u okviru humanitarne kampanje Za bebe-superheroje. Sav prihod od večeri namenjen je Institutu za neonatologiju u Beogradu, a prikupljeno je više od 150.000 dinara.

Veče je otvorila Milena Berić iz Udruženja KROKODIL koja je sve prisutne uputila u važnost Instituta za neonatologiju i dala konkretan primer opreme koja je kupljena od novca dosada doniranog u toku kampanje Za bebe-superheroje. Gostima se obratila i Milica Ranković-Janevski, direktorka Instituta za neonatologiju.

Nakon uvodnog obraćanja, posluženo je predjelo, a za tri kreativna i preukusna menija bio je zadužen kuvar Rastko Ivanović. Gosti su mogli da biraju između gurmanskog, posnog ili veganskog menija, a za kraj su bile poslužene i poslastice.

Tokom večeri, neki od zaposlenih u Udruženju KROKODIL, kao i pisci Lana Bastašić i Marko Vidojković našli su se u malo drugačijim ulogama nego inače – Sara Mandić i Jelena Funtek svirale su na klaviru, odnosno violini, neka od poznatih dela klasične muzike i pridružile se Vladimiru Arsenijeviću i Lani Bastašić u izvođenju pesme Pale Blue Eyes. Lana je pevala i svirala tradicionalne meksičke, kubanske i katalonske pesme, dok je Vladimir Arsenijević svirao gitaru i pevao neke od poznatih kantri pesama kao što su Jolene i Folsom Prison Blues. Marko Vidojković je pak nastupio sa svojim vrlo vernim imitacijama domaćih političara.

Svoj drugi talenat iskazala je i spisateljica Mirjana Đurđević koja je za ovu priliku donirala bela vina Gepetto i Knez Miškin iz Patkovog vinograda čiji je jedan od ponosnih vlasnika, kao i crveno vino Seduša iz Banoštora.

Na kraju večeri priređena je aukcija slika Valentine Broštean i fotografija Igora Čoka koje su tokom godine izlagane u KROKODILovom Centru. Sav prihod od prodatih dela takođe je namenjen Institutu za neonatologiju.

Udruženje KROKODIL se zahvaljuje svim donatorima kao i Aleksandru Dmitroviću koji je ovo veče zabeležio na divnim fotografijama.

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”Dobrotvorna večera”]

Veče pomogli:

Pravni fakultet Univerziteta Union
Dragan Jekić i pratnja
Dr Tijana Jovanović
Miloš Davidović
Marija Davidović
Đorđe Krivokapić
Nevena Krivokapić
Luka Martinović
Stefan Ćulibrk
Anđela Ćulibrk
Tijana Kojović i pratnja
Silvia Monros
Institut Vlatacom
Vladimir Manigoda ispred IK Kontrast
Marko Popović
Milica Laufer
Mirjana Đurđević

Vinarija Šijački
Lana Bastašić
Marko Vidojković
Vladimir Arsenijević
Milena Berić
Sara Mandić
Jelena Funtek
Milan Adnađ
Rastko Jovanović
Marko Đorđević
Jelena Kaličanin
Aleksandar Dmitrović
Milica Joksimović
Aleksandra Đonin
Ivan Biro
Uroš Šovljanski
Valentina Broštean
Igor Čoko