LEKTIRA MILICA MAGAZINA: MOGUĆI TOKOVI ŽENSKE KNJIŽEVNOSTI
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18560
post-template-default,single,single-post,postid-18560,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LEKTIRA MILICA MAGAZINA: MOGUĆI TOKOVI ŽENSKE KNJIŽEVNOSTI

LEKTIRA MILICA MAGAZINA: MOGUĆI TOKOVI ŽENSKE KNJIŽEVNOSTI

Sledeće nedelje u KROKODILovom Centru ponovo se družimo sa dragim MILICA magazinom. U utorak one predlažu neku drugačiju lektiru, a pozivaju i vas da se priključite čitanjem odlomaka koji su vas oblikovali.

U redakciji MILICA magazina iznova promišljamo lektiru i predlažemo odlomke iz knjiga od kojih udobne fotelje postaju tesne. Odabir unutar rubrike oslikava raznolike tokove koje prepoznajemo u savremenom ženskom književnom stvaralaštvu, ali i onim klasičnim, ili pak skrajnutim spisateljskim poduhvatima koji dotiču pitanja žena u društvu.

Tako lektira postaju naslovi koje izdvajamo, formiramo i negujemo zajedničkim naporima.

Sa gošćama iz upornih izdavačkih kuća, spisateljicama, prijateljicima i saradnicama predlažemo hrabriju literaturu za noćne stočiće, pitamo se zašto se izvesni naslovi decenijama zadržavaju u nastavnim programima, šta je to što čini formalnu i neformalnu lektiru koja bi trebalo da nas oblikuje, u edukativnom i emotivnom smislu.

U razgovoru će nam se pridružiti:

– Ana Vučković, spisateljica,
– Ljubica Pupezin, urednica Izdavačke kuće ŠTRIK,
– Vesna Crepuljarević, profesorka srpskog jezika i književnosti u Filološkoj gimnaziji.

Razgovor vodi: Maša Seničić, urednica u MILICA magazinu

NAPOMENA: Pozivamo vas da date doprinos celokupnoj atmosferi čitanjem kraćih odlomaka iz tekstova koji su vas oblikovali. To može biti književnost, ili manifesti, eseji, pamfleti, pisma. Lektiri se ne gleda u zube! Mikrofon će nakon razgovora biti otvoren za sve one koji žele da publiku upoznaju sa spisateljicama, govornicama i drugim ženama iz svoje biblioteke.

Uz druženje predlažemo ‘Mint Julep’, omiljeni koktel fatalne Dejzi Bjukenon iz “Velikog Getsbija”.

Pridružite nam se u čitanju!