KROKODIL U DOBA KORONE
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18668
post-template-default,single,single-post,postid-18668,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KROKODIL U DOBA KORONE

KROKODIL U DOBA KORONE

Iako KROKODILov Centar za savremenu književnost ovih dana ne radi iz dobro poznatih bezbednosnih razloga, imamo predloge kako da kvalitetno provedete deo vremena u izolaciji.

Od druge sezone Centra snimali smo audio svih razgovora, tribina i promocija koje smo organizovali i možete ih naći na stranici KROKODILov podkast na našem sajtu, kao i na našem Mixcloud profilu. U okviru KROKODILovog podkasta možete preslušati 23 događaja – od tribina o stripu organizovanih u okviru Festivala KROKODOKODIL, preko Zajedničke čitaonice do razgovora sa različitim autorima koji su boravili u našoj Kući za pisce.

Pored podkasta, na našem sajtu u PDF formatu možete pronaći i sva do sada objavljena izdanja iz edicije Zajednička čitaonica. Ediciju Zajednička čitaonica čine tekstovi pisaca i spisateljica koji su pisali ili pišu na zajedničkom jeziku, bez obzira na to da li su svoj jezik nazivali ili nazivaju bosanskim, crnogorskim, hrvatskim ili srpskim, ili za njega koriste ili su koristili neki drugi naziv. Njihov rad stvorio je i stvara zajedničku riznicu u koju je pristup moguć bez jezičkih poteškoća i prevođenja i koja ostaje otvorena svima nezavisno od političkih promena unutar samog geografskog prostora koji je obuhvaćen zajedničkim jezikom. U toj riznici pronalazimo i iznova promišljamo nezaobilazne tekstove na ključne teme današnjice, a te radove, iz bliske ili dalje prošlosti, prate odgovori savremenih autorki i autora pisani specijalno za ovu ediciju. Cilj Zajedničke čitaonice, dakle, jeste stvaranje pojmovnika koji će čitatelju omogućiti ne samo lakše snalaženje u susretu s aktuelnim problemima i pojavama već i vrhunski književni užitak. Na sajtu su za sada Jugoslavija, Evropa i Identiteti, a uskoro ćemo objaviti i četvrto izdanje – Egzil.

A ako poželite klopu iz KROKODILove kuhinje, ili neku od naših kafa ili smutija – možete je naručiti preko Wolt aplikacije. Na aplikaciji pronađite Krokodil Cafe & Deli i od 11 do 16h vam je na raspolaganju beskontaktna dostava iz KROKODILovog Centra.