EAT & READ #3: NAPULJ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18956
post-template-default,single,single-post,postid-18956,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

EAT & READ #3: NAPULJ

EAT & READ #3: NAPULJ

Eat & Read #3: Napulj predstavlja vam specijalitete napuljske kuhinje, kao i troje autora rođenih Napolitanaca čija dela prikazuju tri različita aspekta ovog italijanskog grada.

Od 13. jula do 10. avgusta u KROKODILovom Centru (kao i preko aplikacija Wold i donesi.com) možete poručiti meni inspirisan napuljskom kuhinjom po ceni od 1660 din, a uz hranu dobijate i knjižicu sa odlomcima iz dela Paola Sorentina, Roberta Savijana i Elene Ferante.

Od priča o ženskim prijateljstvima i majčinstvu iz pera Elene Ferante, preko razotkrivanja tajni Kamore u romanu Gomora neustrašivog novinara Roberta Savijana do Sorentinovog pevača-filozofa Tonija Pagode, u sva ova dela duboko je utkan Napulj i njegova nedoljiva privlačnost, ali i tama

Meni:

  • Gnocchi napoletana
  • Torta od krompira (gatto di patate)
  • Paradajz salata na napolitanski način
  • Kasata
    cena: 1660 din.