EAT & TALK #4: SOUTHERN GOTHIC
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19260
post-template-default,single,single-post,postid-19260,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

EAT & TALK #4: SOUTHERN GOTHIC

EAT & TALK #4: SOUTHERN GOTHIC

Eat & Talk #4: Southern Gothic: o književnosti i kuhinji američkog Juga sa Džonom Koksom
Subota, 3. oktobar od 19 sati
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs

U subotu, 3. oktobra od 19 sati u okviru četvrtog Eat & Talk događaja predstavljamo književnost i kuhinju američkog Juga. Uz prženu piletinu, bamiju, banana puding i druge specijalitete sa Džonom Koksom ćemo razgovarati o specifičnostima kuhinje i književnosti američkog Juga, sa fokusom na Fleneri O’Konor, Vilijama Foknera i Džilijan Flin.

Nova aktivnost KROKODILovog Centra pod nazivom Eat & Read predstavlja direktan odgovor na značajno globalno ograničenje kretanja koje je jedna od najdramatičnijih posledica pandemije virusa COVID-19. Da bismo vam pomogli da nadoknadite i zadovoljite svoj wanderlust, odlučili smo da vas svakog meseca povedemo na uzbudljivo književno-kulinarsko putovanje po raznim zemljama, njihovim kulturama, književnostima i kuhinjama podjednako. U okviru desetodnevnog perioda, svakog meseca ponudićemo vam specifičan meni i ujedno predstaviti nekoliko pisaca koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti kulture iz koje dolaze i o kojoj pišu. Ovaj travelling-without-moving projekat u sebi će uvek sadržavati i javni događaj kada ćemo, pod nazivom Eat & Talk, organizovati javno predavanje za ograničeni broj posetilaca kako bismo poštovali pravila socijalnog distanciranja i zdravstvene preporuke u KROKODILovom Centru.

Meni:

Aperitif – Southern Comfort
Starter – Fried okra with remoulade
Main dish – Fried chicken with grits and collard greens
On the side – Cornbread and biscuit
Dessert – Classic southern banana pudding
Cena: 1800 din.

Za više informacija pišite nam na office@krokodil.rs