KOMADANJE ANDRIĆA: IVO ANDRIĆ U POŽARU SVETOVA I ROVOVIMA INTERPRETACIJA
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19273
post-template-default,single,single-post,postid-19273,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KOMADANJE ANDRIĆA: IVO ANDRIĆ U POŽARU SVETOVA I ROVOVIMA INTERPRETACIJA

KOMADANJE ANDRIĆA: IVO ANDRIĆ U POŽARU SVETOVA I ROVOVIMA INTERPRETACIJA

Komadanje Andrića: Ivo Andrić u požaru svetova i rovovima interpretacija
Utorak, 13. oktobar 2020. od 19 časova
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs

U utorak, 13. oktobra od 19 časova u KROKODILovom Centru predstavljamo diskusiju o savremenim regionalnim zloupotrebama Ive Andrića u neknjiževne svrhe.

Polemiku „Komadanje Andrića: Ivo Andrić u požaru svetova i rovovima interpretacija“ moderira Mirjana Stošić, profesorka Fakulteta za medije i komunikacije. Tema događaja proističe iz knjige Mihaela Martensa „U požaru svetova: Ivo Andrić, jedan evropski život“ koja je izazvala burne i oprečne reakcije širom regiona.

O percepciji Andrića s nama će pričati upravo autor biografije, Mihael Martens, koji se iz Beča uključuje preko Zooma. Kao drugi sagovornik, iz Splita mu se pridružuje i Nebojša Lujanović, autor još neobjavljene studije nacionalističkih tumačenja Andrićevog dela – „U rovovima interpretacija – strategija i tragedija nelegitimnog čitanja“.

Događaj će biti emitovan i preko live streama.

Radni jezici: srpski i engleski.

Za više informacija pišite nam na office@krokodil.rs