Otvaranje prodajne izložbe i promocija grafičke novele Oruđe delanja Biljane Đurđević
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19292
post-template-default,single,single-post,postid-19292,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvaranje prodajne izložbe i promocija grafičke novele Oruđe delanja Biljane Đurđević

Otvaranje prodajne izložbe i promocija grafičke novele Oruđe delanja Biljane Đurđević

Četvrtak, 29. oktobar 2020. od 19 časova
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs

U četvrtak, 29. oktobra od 19 časova u KROKODILovom Centru otvaramo prodajnu izložbu printova “Oruđe delanja” svetski priznate slikarke Biljane Đurđević i predstavljamo njenu istoimenu grafičku novelu.

Pravo iz izdavačke kuće Besna kobila stiže nam ova nekonvencionalna kritika kapitalizma. “Oruđe delanja” govori o apatičnosti čoveka, o njegovoj nesposobnosti da se probudi iz novostvorenog sveta u kome se živi da bi se proizvodilo”, objašnjava umetnica svoj najnoviji ciklus, koji će biti izložen u KROKODILovom Centru.“

Tako se hrani sistemska Hidra, koja zadire u sve aspekte života i nameće konzumerizam kao suštinu savremenog bića. Proizvođač je ujedno i potrošač, programiran da stalno robuje sistemu kako bi ostao njegov deo. Medijska indoktrinacija postala je osnovno sredstvo manipulacije nad svim ljudima, bez obzira na njihov prividan status.”

Promociju i otvaranje izložbe obeležavamo s autorkom, dizajnerom Borutom Vildom i teoretičarem umetnosti Branislavom Dimitrijevićem. Njih troje govoriće o procesu nastajanja “Oruđa delanja”, inspiraciji za slike i Biljaninom radu uopšte.

Pridružite nam se 29. oktobra u 19 časova uz piće i umetnost jedne od najcenjenijih slikarki iz regiona.

Izložba je prodajnog karaktera i traje do kraja godine.

Otvaranje će biti emitovano i na YT kanalu Krokodil Engaging Words.

Za više informacija pišite nam na office@krokodil.rs