eat&talk #5: Danska
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19329
post-template-default,single,single-post,postid-19329,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

eat&talk #5: Danska

Subota, 14. novembar od 19 satiKROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs

U novembarskom izdanju Eat & Talk predstavljamo vam kuhinju i književnost najjužnije skandinavske države. Razgovaraćemo o Babetinoj gozbi i gostiti se danskim specijalitetima, a osim Karen Bliksen, predstavljamo i dvoje savremenih danskih autora – Petera Hega i Dorte Nors. U razgovoru će nam se pridružiti Sanja Stefanjesko iz Skandinavskog kutka i Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa Udruženja Liceulice.

MENI:
Tartalete sa piletinom i šparglom
Hrskava svinjetina sa krompirom i sosom sa peršunom
Puding od pirinča sa bademima i prelivom od višnje
Pivo: Tuborg / Carlsberg
cena: 1800 din.

Da bismo vam pomogli da nadoknadite i zadovoljite svoj wanderlust, odlučili smo da vas svakog meseca povedemo na uzbudljivo književno-kulinarsko putovanje po raznim zemljama, njihovim kulturama, književnostima i kuhinjama podjednako. U okviru desetodnevnog perioda, svakog meseca ponudićemo vam specifičan meni i ujedno predstaviti nekoliko pisaca koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti kulture iz koje dolaze i o kojoj pišu. Ovaj travelling-without-moving projekat u sebi će uvek sadržavati i javni događaj kada ćemo, pod nazivom Eat & Talk, organizovati javno predavanje za ograničeni broj posetilaca kako bismo poštovali pravila socijalnog distanciranja i zdravstvene preporuke u KROKODILovom Centru.

Događaj je podržala Ambasada Danske u Srbiji.