GIGANTOMAHIJA: “iZBORI U aMERICI I (GLOBALNE) POSLEDICE”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19333
post-template-default,single,single-post,postid-19333,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

GIGANTOMAHIJA: “iZBORI U aMERICI I (GLOBALNE) POSLEDICE”

GIGANTOMAHIJA ili KROKODILov duel u tri runde na temu: Izbori u Americi i (globalne) posledice
Četvrtak, 12. novembar, 19h
Učestvuju: Ana Miljanić i Filip Ejdus 
KROKODILov Centar za savremenu književnost

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Broj gostiju je ograničen i rezervacije su obavezne preko e-mail adrese office@krokodil.rs

Jedna tema, dva sagovornika, tri runde – KROKODILov omiljeni program, Gigantomahija, vraća se s temom američkih predsedničkih izbora.

Pridružite nam se 12. novembra od 19 u KROKODILovom Centru za savremenu književnost, gde ćemo zajedno sa Anom Miljanić, rediteljkom i direktorkom CZKD, i Filipom Ejdusom, vanrednim profesorom na Fakultetu političkih nauka, debatovati o tome šta će se dalje dešavati na terenu globalne politike, nakon izbora novog predsednika ove svetske supersile. Debatna pitanja petaestominutnih rundi pod temom “Izbori u Americi I (globalne) posledice” su sledeća:

Runda 1 – Šta ćemo sa Amerikom?

Runda 2 – Šta ćemo sa ostatkom sveta?

Runda 3 – Šta ćemo sa Balkanom?

GIGANTOMAHIJA je specifičan format u kom dve ličnosti bez medijacije u okviru tri petnaestominutne runde razmenom trominutnih replika raspravljaju o nekoj aktuelnoj drupštvenopolitičkoj temi. Bacanjem novčića određuje se ko će od sagovornika prvi imati reč. Kao u partiji šaha ili u boks-meču, postoje jasna pravila na koji se ovaj verbalni duel odvija.

Nakon tih prvih dinamičnih 45 minuta razgovora publika je slobodna da postavlja pitanja. Ove godine, zbog situacije s korona virusom, broj mesta je ograničen a događaj prenosimo uživo i na društvenim mrežama preko našeg Youtube kanala Krokodil Engaging Words.

Za dodatna pitanja i rezervacije, pišite nam na office@krokodil.rs