Trčanjem protiv COVIDa za bebe superheroje
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19493
post-template-default,single,single-post,postid-19493,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Trčanjem protiv COVIDa za bebe superheroje

U subotu, 7. novembra 2020. godine, KROKODIL je u saradnji sa RUNNINGom organizovao humanitarnu trku u formi treninga. Kraj trkačke sezone obeležen je trkom na 5, 10 i 15 kilometra na Dorćolu i Novom Beogradu, kao i trčanjem na daljinu u Mladenovcu, Šapcu, Temerinu, Knjaževcu, Zemuni i na Košutnjaku. 

Posle trke u KROKODILovom Centru organizovano je predavanje pod nazivom Evolutivne promene i fizički razvoj dece, koje je održao koordinator trenera Ivan Čurović. Predavanje se možete pogledati na YouTube kanalu @RUNNINGSerbia.

Osamdeset pet ljudi trčalo je širom Srbije, a prikupljeno je ukupno 104.120,00 dinara, koji su 16. novembra donirani Institutu za neonatologiju u Beogradu. Sredstva će biti utrošena za nabavku neinvazivnog aspiratora. Na ovaj način obeležen je Svetski dan prevremeno rođene dece. 

Poslednja donacija u okviru kampanje uručena je 26. novembra Institutu za neonatologiju, a velika zahvalnica ide i Vladimiru Mijatoviću, njegovom ocu i supruzi na doniranju prelepe drvene kutije za male divove. 

Podrška i koorganizator trke bio je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke bili su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Abela Pharm, Esensa, Nike i KROKODILov Centar. 

Photo credits: Live production