Otvaranje prodajne izložbe Jelene Milićević “Everybody Loves Somebody Sometimes”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19570
post-template-default,single,single-post,postid-19570,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvaranje prodajne izložbe Jelene Milićević “Everybody Loves Somebody Sometimes”

Petak, 22. januar od 18 časova 

KROKODILov Centar

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs

U petak, 22. januara u 18 časova u KROKODILovom Centru otvara se prodajna izložba vizuelne umetnice Jelene Milićević pod nazivom “Everybody Loves Somebody Sometimes”.

Pravo iz bloka Jelene Milićević stižu nam uveliko poznate i voljene ilustracije koje poslednjih godina bukte društvenim mrežama. Scene iz svakodnevnog života, razgovori iz gradskog prevoza, intimni prikazi ljubavi u njenim grandioznim i manje grandioznim oblicima – ovi topli crteži u kojima svi možemo da se pronađemo čekaju vas na petoj samostalnoj izložbi umetnice, koja će do kraja februara krasiti zidove KROKODILovog Centra. 

Rečima kustoskinje Nataše Janković: “Jelena Milićević voli. Voli i da crta koga voli, svog egocentričnog razmaženog mačka, svoje prijatelje, voli porodicu, voli i svoj posao kad može nekom da pomogne. Jelena voli i da opsuje, pošteno uličarski, i voli da kaže tebrice. Njena velika svakodnevna slava je njen Sv. Valentino, jer voli da voli. Crteži su joj dnevnici mašte, treninzi uma, fantazme ili Šta bi bilo, kad bi… i Eh da sam tada… Ponekad pomislim da Jelena Milićević svakodnevno razvija neki izgubljeni film iz fotoaparata koji otkriva do tada neuočene anomalije ili lepote procepa u vremenu. Svaka scena je svačija setna slika iz prošlosti. Jedna linija, u jednom potezu, izvuče obrise prve ljubavi, prvi poljubac ili najveću bol koju prepoznaš kao svoju.”

Kao u pesmi Dina Martina koja je inspirisala naziv izložbe, svako ponekad voli nekoga, a posle godine kakva je bila 2020. ova ljubav koju Jelena Milićević ubacuje iz crteža u crtež možda nam je potrebna više nego ikada.

Pridružite nam se 22. januara u 18 časova u KROKODILovom Centru na otvaranju izložbe “Everybody Loves Somebody Sometimes”, a do kraja februara iskoristite priliku i obezbedite sebi printove s nekim od fenomenalnih radova Jelene Milićević s potpisom autorke.

Vidimo se!

Za rezervacije i više informacija, pišite na office@krokodil.rs  

Jelena Milićević rođena je 1992. Osnovne i master studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Miodraga Mlađovića . Od 2017 do 2019 godine radila je u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA pri fakultetu kao majstor štampe za litografiju. Izlaže samostalno od 2014 godine i učestvuje na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Crteži i grafike Jelene Milićević nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama. “Everybody Loves Somebody Sometimes” je njena peta samostalna izložba.

Dizajn postera: Ksenija Pantelić, Fotografija: Marina Trifunović