Audio Maraton i Book & Zvook! - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19759
post-template-default,single,single-post,postid-19759,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Audio Maraton i Book & Zvook!

Pravo nam je zadovoljstvo da objavimo saradnju između Udruženja KROKODIL i mobilne aplikacije Book & Zvook na našem novom projektu “Audio maraton: Patike za trčanje, knjige za slušanje” koji je startovao ovog vikenda!

Najnoviji projekat Udruženja KROKODIL, Audio-Maraton*Patike za trčanje, knjige za slušanje, deo je evropskog projekta BE (P)ART GROW WITH ARTS koji partnerski realizuju organizacije iz Španije, Belgije i Mađarske: PEN Català, UC Limburg, Szepirok Tarsasaga Egyesuleteuc i Fundación Uxio Novoneyra.

Fokus aktivnosti na ovom trogodišnjem projektu jeste približavanje književnosti mladim ljudima zbog njene ključne uloge u razumevanju sveta, razvijanju kritičkog mišljenja i veština kreativnog rešavanja problema kao i blagotvornog uticaja čitanja i fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje. Imajući ovo u vidu, ovim projektom u Srbiji predstavićemo praksu slušanja audio knjiga uz rekreativno trčanje i sinergistički efekat čitanja, odnosno slušanja knjiga i fizičke aktivnosti na fizičko i mentalno zdravlje. Cilj je da trkače i ljubitelje sporta zainteresujemo za svet književnosti kako bi pomoću audio knjiga obogatili svoje treninge, a da mladim piscima i ljubiteljima književnosti predstavimo značaj fizičke aktivnosti. O vezi između ove dve oblasti svedoče i mnogi poznati pisci koji su ujedno i rekreativni trkači, kao što su Haruki Murakami, Ante Tomić, Srećko Horvat, Vladimir Arsenijević, Nebojša Lujanović i mnogi drugi.