Primitivni ples / Prodajna izložba printova Dušana Lilića
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19762
post-template-default,single,single-post,postid-19762,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Primitivni ples / Prodajna izložba printova Dušana Lilića

Petak, 5. mart u 18 časova

KROKODILov Centar

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Broj gostiju je ograničen, prijave su obavezne putem adrese office@krokodil.rs, a nošenje maski u prostoru je obavezno

U petak, 5. marta u 18 časova zidovi KROKODILovog Centra ponovo se menjaju. Pridružite nam se na otvaranju nove prodajne izložbe grafika Dušana Lilića pod nazivom Primitivni ples, koju ćete moći da obiđete svakog dana od 12 do 20 časova do kraja meseca aprila. 

Svaka boja ima svoj zvuk i svaki zvuk ima svoj oblik i svoju boju. Za Dušana, muzika i dizajn su u neraskidivoj vezi, a njegovi printovi grafički su prikazi plesnih melodija koje vam često sviraju u glavi. Tokom pandemije čitav jedan spektar mogućnosti nam je uskraćen, među kojima su i pravo na ples, izlazak i provod uz omiljenu muziku. Iako je plesni podijum mnogima sporedna sfera života, nekome je on glavna oaza mira, a nekome jedina profesija. 

Muzički plakat je autentičan način umetničkog izražavanja koji osim informacija o izvođaču, događaju, vremenu i mestu dešavanja, vizuelno prenosi poruku umetnika i njegove muzike. Likovnim i grafičkim elementima kao što su tipografija, crtež ili boje, on dočarava atmosferu koju posetilac može da očekuje kad stigne na žurku.

Kako bismo u vanrednim okolnostima očuvali zdrav razum i kako ne bismo zaboravili ko smo, vraćamo se onom praiskonskom primitivnom plesu i muzici koja tutnji iz nas samih. Ovo su plakati za žurke koje se nikad nisu desile. 

Vidmo se 5. marta u 18 časova na otvaranju “Primitivnog plesa”! Radove Dušana Lilića možete kupiti u KROKODILovom Centru tokom čitavog trajanja izložbe, a informacije o cenama biće naknadno istaknute.

Broj gostiju je ograničen, prijave su obavezne putem adrese office@krokodil.rs, a nošenje maski u prostoru je obavezno.

–Dušan Lilić je grafički dizajner iz Beograda. Završio je grafički dizajn na Fakultetu za Dizajn. Studije nastavlja na FMK-u na smeru Digitalne umetnosti i novi mediji. Osim grafičkog dizajna bavi se didžejingom. Već dugi niz godina radi dizajn plakata za različite muzičke događaje. Iza sebe ima jednu samostalnu i više grupnih izložbi.