Gigantomahija #7 – Pitanje Dare iz Jasenovca
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19859
post-template-default,single,single-post,postid-19859,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Gigantomahija #7 – Pitanje Dare iz Jasenovca

Utorak, 9. mart u 18 časova

KROKODILov Centar 

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Učestvuju: Biljana Srbljanović, Ognjen Glavonić

Live stream biće emitovan na YT kanalu Krokodil Engaging putem sledećeg linka

Broj gostiju je ograničen, rezervacije se vrše putem email adrese office@krokodil.rs, a nošenje maski u prostoru je obavezno. 

Tri runde, dva sagovornika, jedna tema: Pitanje Dare iz Jasenovca. U utorak, 9. marta u 18 časova u okviru KROKODILovog poznatog formata Gigantomahija, dramaturškinja i profesorka Biljana Srbljanović i režiser Ognjen Glavonić diskutovaće o nesuđenom srpskom kandidatu za Oskara. 

Nakon TV premijere filma Dara iz Jasenovca, koji je i pre prvog bioskopskog emitovanja podigao prašinu, o ovom kinematografskom ostvarenju raspravlja se na svakom koraku. Počev od ekstremno podeljenih reakcija javnosti kod nas, u regionu i inostranstvu, preko optužbi za plagijat i ideološku intencionalnost do pitanja koju to tačno ulogu u promociji ovog filma igra istorijski revizionizam – Dara iz Jasenovca postala je pravi kamen spoticanja na domaćoj filmskoj sceni. Na predstojećem sedmom izdanju Gigantomahije mišljenja o različitim pitanjima koja je ovaj film otvorio ukrstiće Biljana Srbljanović i Ognjen Glavonić. 

Gigantomahija je specifičan format u kojem u okviru tri brzinske, petnaestominutne runde dve ličnosti bez medijacije raspravljaju o jednoj aktuelnoj društvenopolitičkoj temi. 

Bacanjem novčića odredićemo ko će od sagovornika imati prvu reč, a potom ćemo podijum prepustiti Biljani Srbljanović i Ognjenu Glavoniću. 

Čekamo vas u utorak, 9. marta u 18 časova na KROKODILovoj poznatoj narandžastoj sofi!  

Broj gostiju je ograničen, a nošenje maski u prostoru je obavezno. Za dodatna pitanja i rezervacije, pišite nam na office@krokodil.rs