“LONE STAR” MATILDE VALTER KLARK konačno na srpskom
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20017
post-template-default,single,single-post,postid-20017,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

“LONE STAR” MATILDE VALTER KLARK konačno na srpskom

Posle dugog, dugog čekanja, pravo iz izdavačke kuće Dereta, konačno je stigla knjiga “Lone Star” Matilede Valter Klark. Za nas, koji smo ceo ovaj proces strpljivo pratili, podržavali i pripremali iza kulisa, ovo je i više nego lepa vest.

Matilde Valter Klark, danska spisateljica, a sada već uveliko i naša saradnica i prijateljica, bila je gošća KROKODILove Kuće za pisce u novembru 2019. godine. Iako je zbog raznovrsnih razloga van njene kontrole lako moglo da se desi da Matilde uopšte ne stigne u Beograd i da njena knjiga u Srbiji ne vidi svetlost dana, uz mnogo dobre volje, napora i entuzijazma, dve godine kasnije autobiografski roman “Lone Star” našao je svoj put do naših polica. Ništa od ovoga, zapravo, ne bi bilo moguće da nije naše saradnje sa Skandinavskim kutkom (veliko hvala trima prevoditeljkama koje su prevele preko 30 stranica teksta!), kao ni Aleksandra Šurbatovića koji se, isto kao i mi, na prvi pogled zaljubio u “Lone Star” za vreme KROKODILovog tradicionalnog Doručka sa izdavačima.

Sada, kada je “Lone Star” konačno tu, od srca vam preporučujemo da što pre posetite Deretinu knjižaru i nabavite sebi primerak.