POGLEDAJTE TRIBINU "U OBRANU POVIJESTI" - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19935
post-template-default,single,single-post,postid-19935,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

POGLEDAJTE TRIBINU “U OBRANU POVIJESTI”

POGLEDAJTE TRIBINU “U OBRANU POVIJESTI”

Nakon završne konferencije projekta „Ko je prvi počeo? Istoričari protiv revizionizma“ održane u junu prošle godine na kojoj je objavljena Deklaracija „Odbranimo istoriju“, nastavljamo tekuću diskusiju o istorijskom revizionizmu na prostoru nekadašnje Jugoslavije i zloupotrebi istorije u političke svrhe. U petak 12. marta u velikoj sali Novinarskog doma u Zagrebu o Deklaraciji „Odbranimo istoriju” i o tome kakav nam je odnos prema prošlosti potreban na regionalnom nivou razgovarali su Ida Prester, Miljenko Jergović, Dana Budisavljević i Goran Vojnović. Razgovor je moderirao istoričar Tvrtko Jakovina, dok su se iz publike uključili i istaknuti regionalni istoričari poput Dubravke Stojanović, Magdalene Najbar-Agačić, Husnije Kamberovića, Damira Agičića i drugih. Ovim događajem, kao i pratećom kampanjom, želeli smo da čujemo istaknute glasove regiona koji nisu isključivo glasovi istoričara, ali i da pozovemo što veći broj ljudi u regionu da potpišu Deklaraciju „Odbranimo istoriju“.

Snimak tribine “U obranu povijesti”, održane 12. marta 2021. u zagrebačkom Novinarskom domu, u celosti možete pogledati na našem YouTube kanalu @Krokodil Engaging Words putem sledećeg linka:

Foto: Nikola Šolić