Eat & Talk #8: Češka
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20111
post-template-default,single,single-post,postid-20111,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Eat & Talk #8: Češka

Sreda, 12. maj u 18 časova

KROKODILov Centar 

Karađorđeva 43, ulaz s Malih stepenica

Broj mesta je ograničen, a rezervacije se vrše preko email adrese office@krokodil.rs

Cena: 1800 din.

Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i osmi put zaredom, s namerom da vas u njegovom najnovijem izdanju odvedemo u jednu od vodećih kulturnih prestonica Evrope. Peti mesec u godini, dakle, obeležavamo u duhu Češke, a 12. maja u 18 časova pozivamo vas na tradicionalnu Eat & Talk večeru u KROKODILovom Centru sa sjajnim govornicima i probranim poslasticama iz ovog dela sveta.

Pridružite se prevoditeljki Tihani Hamović u razgovoru s ambasadorom Češke u Srbiji, Tomašom Kuhtom, o kuhinji i kulturi ove zemlje, kao i o troje autora koji su je obeležili. Razgovor će moderirati Olivera Mitić iz udruženja KROKODIL, a tri knjige koje će se naći na našem književnom repertoaru u osmom izdanju Eat & Talk-a su:

  • R.U.R. Rosumovi univerzalni Roboti – Karel Čapek 
  • Noćna smena – Jahim Topol
  • Tavanice – Zuzana Brapcova

U kompletnom meniju čekaju vas, pored autentičnog češkog aperitiva, i tri klasična jela, pažljivo pripremljena po najboljim receptima kulinarske umetnosti ove zemlje. 

Aperitiv: Becherovka – češka travarica

Predjelo: Bramboráky – tradicionalni kroketi od rendanog krompira 

Glavno jelo: pečena pačetina na dinstanom crvenom kupusu

Dezert: Meruňkové knedlíky – slatke knedle punjene kajsijama

Pridružite nam se u sredu, 12. maja u 18 časova, i u dobroj atmosferi i još boljoj hrani osetite autentični doživljaj Češke pravo iz KROKODILovog Centra. 

Vidimo se!

Događaj podržala Ambasada Češke u Srbiji. 

Broj mesta je ograničen, a rezervacije se vrše preko email adrese office@krokodil.rs