Projekcija švedskog filma “Stockholm Stories”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20107
post-template-default,single,single-post,postid-20107,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Projekcija švedskog filma “Stockholm Stories”

Subota, 8. maj u 19 i 30
KROKODILov Centar
Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica
Broj mesta je ograničen, nošenje maski je obavezno, a prijave se vrše preko email adrese office@krokodil.rs

Pridružite nam se u subotu, 8. maja u 19 i 30 na poslednjem događaju u okviru programa Sweden in Residence u KROKODILovom Centru – projekciji filma “Stockholm Stories” rediteljke Karin Fahlen. Uživajte u bioskopskom iskustvu u malom i dođite da zajedno sa nama gledate
duhovitu romantičnu dramu u kojoj se tokom jednog kišnog novembarskog dana ukrštaju putevi petoro stanovnika Stokholma.

Zahvaljujući značajnim autorima poput Viktora Šestrema, koji je veliki deo karijere proveo u Holivudu, i Ingmara Bergmana, tokom XX veka švedska kinematografija postigla je značajan uspeh i van granica Švedske. Švedski filmovi kasnije su često rimejkovani u američkoj produkciji, a reditelji poput Tomasa Alfredsona radili su i na značajnim holivudskim projektima. Ipak, popularna i autentična švedska kinematografija i dalje je aktuelna, pre svega na filmskim festivalima, a naročito se ističu autori kao što su Roj Andešon i Ruben Estlund.

Kako bismo obeležili i u fokus stavili ovu krunu evropske kinematografije, pozivamo vas da predstojeće subotnje veče provedete gledajući ovu sjajnu švedsku dramu u dobroj i prijatnoj atmosferi KROKODILovog Centra.

Vidimo se u subotu, 8. maja u 19 i 30, na projekciji filma “Stockholm Stories”, još jednom u nizu neverovatnih ostvarenja švedskog filma!

Događaj je besplatan i podržan je od strane Ambasade Švedske u Srbiji.

Broj mesta je ograničen, nošenje maski u prostoru je obavezno, prijave se vrše preko email adrese office@krokodil.rs