Radionica pisanja poezije sa Marijom Dejanović - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20158
post-template-default,single,single-post,postid-20158,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Radionica pisanja poezije sa Marijom Dejanović

Radionica pisanja poezije sa Marijom Dejanović

Ponedeljak, 24. maj u 18 časova
KROKODILov Centar
Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica
Broj mesta je ograničen, rezervacije se vrše preko email adrese office@krokodil.rs do petka, 21. maja

U ponedeljak, 24. maja u 18 časova, u KROKODILovom Centru organizovaće se jednodnevna radionica kreativnog pisanja poezije sa pesnikinjom Marijom Dejanović. Tema ove radionice biće ciklus pesama, a pozivamo sve zainteresovane da se prijave do petka, 21. maja kako bi dobili propratne materijale.

Ciklus pesama omogućava nam kolažiranje, prikazivanje različitih lokacija, višeglasje i narativnost. On je jako poetsko sredstvo izražavanja i kao takav pruža nam prostor za kreativnost, eksperimentisanje i izlaženje iz zone komfora. Bilo da već imate svoj ciklus, želite da ga sastavite od nekoliko ranijih pesama ili prosto hoćete da svoje stihove razradite u nešto veće i ambicioznije – ova radionica je za vas.

Prijavite se na adresi office@krokodil.rs i pridružite Mariji Dejanović i drugim pesnicima i pesnikinjama u ponedeljak, 24. maja u 18 časova u KROKODILovom Centru. Molimo sve zainteresovane da, ukoliko već imaju pesme na kojima žele da rade, i njih dostave tokom prijave u jednom Word dokumentu.

Marija Dejanović rođena je u Prijedoru 1992. godine. Odrasla je u Sisku. Živi i radi u Zagrebu i Larisi. Objavljivala je pjesme, eseje i književne kritike u raznim časopisima, zbornicima i na internet portalima u Hrvatskoj i inostranstvu. Pesme su joj prevođene na desetak svetskih jezika. Učestvovala je na međunarodnim pesničkim festivalima i pesničkim čitanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Bugarskoj i Grčkoj.

Godine 2018. objavljuje knjige Etika kruha i konja (nagrada Goran za mlade pjesnike i Kvirinova nagrada za mlade pjesnike) i Središnji god (nagrada Zdravko Pucak). Trojezična knjiga Orato Osto/Visible Bone/ Vidljiva kost izašla joj je u Grčkoj u sklopu Athens World Poetry Festivala i Versopolisa, u izdanju Poets’ Circlea. Dobitnica je i nagrada DiBiase Poetry Contest (drugo mesto) i Milo Bošković (prvo mesto) za pojedinačnu pesmu, kao i nagradu Marin Držić za dramski tekst.

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) je četvorogodišnji evropski projekat saradnje za razvoj talenata u kojem trideset autora proznih dela i osamdeset prevodilaca iz deset evropskih zemalja imaju priliku da budu deo programa umrežavanja umetnika, da unaprede veštine i svoj rad predstave pred evropskom publikom i stručnom javnošću.