Predstavljanje zbirke priča „Svetkovina” Magdalene Blažević
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20226
post-template-default,single,single-post,postid-20226,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predstavljanje zbirke priča „Svetkovina” Magdalene Blažević

Subota, 19. jun u 18 časova

KROKODILov Centar

Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica

Učesnice: Magdalena Blažević, Jelena Vukićević, Jelena Nidžović

Live stream događaja možete pratiti preko sledećeg linka: https://youtu.be/82L8H8kJ19Q

Broj gostiju je ograničen, nošenje maski je obavezno, a rezervacije se vrše preko mejl adrese office@krokodil.rs

U subotu, 19. juna, u 18 časova u KROKODILovom Centru biće organizovano predstavljanje zbirke priča „Svetkovina” Magdalene Blažević. O ovom Kontrastovom izdanju iz 2020. godine razgovaraće sama autorka, zajedno sa profesorkom književnosti Jelenom Vukićević i urednicom u Kontrastu, Jelenom Nidžović.

Ovaj sveži naslov iz oblasti domaće književnosti uvodi vas u jedan ženski svet satkan od raznovrsnih iskustava. „Svetkovina” je zbirka neskrivenog srljanja prema katastrofi, smeštena u neimenovane gradove i sela Bosne pre, za vreme i posle rata. 

U ovom magijskom, tradicionalnom i strašnom svetu otkrivamo iskustva žena, junakinja i žrtava koje bivaju ubijene, silovane, ubijaju svoju tek rođenu decu, zavode tuđe muževe, bivaju ostavljene, ili dižu ruku na sebe. One su te koje uvek naprave tu jednu kobnu grešku, a pitanje koje se kroz celu knjigu provlači jeste da li je njihov život od samog početka jedna vrsta greške – usuda u jednom zatvorenom društvu koje ne dozvoljava da se napravi pravi izbor. 

Pridružite nam se 19. juna u 18 časova u KROKODILovom Centru i zakoračite u melanholičan, antipastoralni svet Magdalene Blažević, koji pripoveda o svim onim rupama u fasadi društva pred kojima često zatvaramo oči. 

Broj gostiju je ograničen, nošenje maski je obavezno, a rezervacije se vrše preko mejl adrese office@krokodil.rs

Vidimo se!