Događaj ReConnect #2 u okviru projekta CELA
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20966
post-template-default,single,single-post,postid-20966,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Događaj ReConnect #2 u okviru projekta CELA

Događaj ReConnect #2 u okviru projekta CELA

Sreda, 8. decembar, 19h
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Učestvuju: autorke Jasna Dimitrijević, Marija Pavlović i Ana Marija Grbić; prevodioci Jelena Dedeić (slovenački), Uroš Nikolić (češki), Ana Popović (italijanski), Ljubica Trošić (španski) i Ilija Stevanovski (portugalski)
Broj posetilaca je ograničen. Nošenje maski u prostoru je obavezno. Posle 20h neophodno je imati COVID propusnicu.
Snimak događaja biće dostupan na YouTube kanalu @KrokodilEngagingWords

U sredu, 8. decembra, s početkom u 19 časova u KROKODILovom Centru biće održan događaj pod nazivom ReConnect #2 u okviru projekta CELA. Marija Pavlović, Jasna Dimitrijević i Ana Marija Grbić naše su autorke uključene u ovaj projekat čija je misija da podstakne književnu komunikaciju između tzv. malih evropskih jezika. Na događaju ReConnect #2 ove autorke će se predstaviti pričama pisanim specijalno za potrebe ovog projekta, dok će prevodioci sa drugih jezika predstaviti nove književne tendencije zemalja i jezika sa kojih prevode.

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) je četvorogodišnji evropski projekat saradnje za razvoj talenata u kojem trideset autora proznih dela i osamdeset prevodilaca iz deset evropskih zemalja imaju priliku da budu deo programa umrežavanja umetnika, da unaprede veštine i svoj rad predstave pred evropskom publikom i stručnom javnošću. Projekat se fokusira na razvoj organizacija i književne infrastrukture u zemljama učesnicama, te na doprinos održivom razvoju književnog sektora i osnaživanje i promociju književnosti „malih“ jezika.
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Više detalja o projektu možete pronaći na: https://www.cela-europe.com/