Promocija knjige Bojana Babića „Kako se jede nar”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21037
post-template-default,single,single-post,postid-21037,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija knjige Bojana Babića „Kako se jede nar”

Promocija knjige Bojana Babića „Kako se jede nar”

Sreda, 22. decembar, u 19 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Sa autorom razgovara Vladimir Arsenić.
Molimo vas da poštujete mere i ponesete COVID sertifikat.
Broj posetilaca je ograničen. Nošenje maski u prostoru je obavezno.
Snimak događaja biće dostupan na YouTube kanalu @KrokodilEngagingWords
Prijave se vrše putem email adrese: prijave@krokodil.rs

Pisac Bojan Babić predstaviće svoj roman „Kako se jede nar” objavljen u izdanju Partizanske knjige u sredu 22. decembra s početkom u 19 časova. U razgovoru će učestvovati i Vladimir Arsenić, urednik izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Dobitnik je stipendije Borislav Pekić 2011. godine za omnibus-roman Devojčice, budite dobre. Njegov roman Ilegalni Parnas, objavljen 2013. godine bio je u užem izboru za NIN-ovu nagradu kao i za regionalnu nagradu Meša Selimović. Bio je gostujući predavač u okviru nekoliko škola za kreativno pisanje. Evropska mreža za književnost i prevođenje Traduki i Sarajevski Otvoreni Centar su mu bili domaćini na jednomesečnom rezidencijalnom program u Sarajevu tokom 2012. godine. Takođe je, kao stipendista, boravio u rezidenciji za pisce u Visbiju na švedskom ostrvu Gotland u okviru projekta Create in Residence koji su Udruženje Krokodil i Nova Iskra iz Beograda realizovali u saradnji sa Švedskim institutom. Živi u Beogradu i radi kao kopirajter.