Promocija knjige poznate argentinske spisateljice Arijane Harviks “Crkni, ljubavi”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20938
post-template-default,single,single-post,postid-20938,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija knjige poznate argentinske spisateljice Arijane Harviks “Crkni, ljubavi”

Promocija knjige poznate argentinske spisateljice Arijane Harviks “Crkni, ljubavi”

Petak, 3. decembar, u 19 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Učestvuju: Arijana Harviks i Silvija Monros. Razgovor vodi Vladimir Arsenijević
Broj posetilaca je ograničen. Nošenje maski u prostoru je obavezno.
Snimak događaja biće dostupan na YouTube kanalu @KrokodilEngagingWords
Prijave se vrše putem email adrese: office@krokodil.rs 

Promocija knjige poznate argentinske spisateljice Arijane Harviks “Crkni ljubavi” održaće se u petak, 3. decembra, od 19 časova u KROKODILovom Centru. Argentinska književnica, scenaristkinja i dramaturškinja Arijana Harviks uključiće se putem platforme Zoom i predstaviti svoj prvi roman “Crkni, ljubavi” objavljen u izdanju Booke. Razovor će se voditi na španskom jeziku, simultani prevod je obezbeđen. U razgovoru u KROKODILovom Centru će učestvovati Silvija Monros. Razgovor vodi Vladimir Arsenijević.

Arijana Harviks rođena je u Buenos Ajresu 1977. godine. Završila je studije filmskog scenarija, dramaturgije, izvođačkih umetnosti i komparativne književnosti. Objavila je romane Crkni, ljubavi (2012), La débil mental (2014), Precoz (2015), Degenerado (2019). Njena dela su adaptirana za film i pozorište, a Harviks se smatra jednim od najradikalnijih glasova nove argentinske proze.Roman Crkni, ljubavi dobio je Nagradu za knjigu godine koju dodeljuje argentinski list La Nación; englesko izdanje (Die, My Love) nominovano je za priznanja „Republic of Conciousness“ i „Man Booker International“ 2018, a nemačko izdanje (Stirb doch, Liebling) za „Internationaler Literaturpreis“ 2019. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

Događaj se realizuje u okviru programa Argentina in Residence. Projekat je podržala Ambasada Republike Argentine u Beogradu.

Detalje celokupnog programa možete pronaći ovde.