Festival Umetnost i ljudska prava u KROKODILovom Centru
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21361
post-template-default,single,single-post,postid-21361,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Festival Umetnost i ljudska prava u KROKODILovom Centru

Festival Umetnost i ljudska prava u KROKODILovom Centru

Nedelja, 27. februar, 12 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Ulaz je slobodan, a prijave se vrše preko formulara: https://dahteatar.civicatalyst.org/node/45

U okviru programa drugog po redu Festivala Umetnost i ljudska prava, KROKODILov Centar ugostiće Dah teatar u nedelju, 27. februara, kada će se u 12 časova održati promocija knjige “Život bez kompromisa za umetnost i mir. Jelena Šantić: eseji, zapisi, komentari” dok će se u 13 časova održati prezentacija Ne da(vi)mo Beograd, grupa za dobrobit životinja pod nazivom “Pet friendly politike grada – ljudska prava ili prava životinja?” u kojoj učestvuje Lola Joksimović u razgovoru sa DAH Teatrom.

Drugi po redu Festival počinje 24. i traje do 27. februara, a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava, prava svih živih bića kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Ovogodišnje izdanje ima podnaslov Umetnost u akciji sa ciljem da podstakne i osnaži građane/ke da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim zajednicama, da se umetnici i branitelji ljudskih prava povežu između sebe ali i sa širom zajednicom. Festival uključuje pojedince i organizacije koji rade na međunarodnoj sceni i u našoj zemlji, komunicira sa građanima/kama, oživljava zajednice i povezuje različitosti.

Učesnici festivala dolaze u Beograd iz Španije, Izraela, Crne Gore, Kosova, Irske i Srbije, a onlajn će nam se pridružiti i predstaviti svoj rad umetnici iz Irana, Belgije i Brazila.

Program se održava uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Parobrod, galerija N.EON, Dorćol Platz, Mestašce, Zadužbina Ilije M.Kolarca, KROKODIL i Narodno pozorište u Beogradu uz poštovanje svih zdravstvenih mera.

Više informacija pogledajte na sajtu Dah teatra.