OTVOREN JE DRUGI POZIV U OKVIRU PROJEKTA AUDIO – MARATON PATIKE ZA TRČANJE, KNJIGE ZA SLUŠANJE
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21279
post-template-default,single,single-post,postid-21279,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

OTVOREN JE DRUGI POZIV U OKVIRU PROJEKTA AUDIO – MARATON PATIKE ZA TRČANJE, KNJIGE ZA SLUŠANJE

OTVOREN JE DRUGI POZIV U OKVIRU PROJEKTA AUDIO – MARATON PATIKE ZA TRČANJE, KNJIGE ZA SLUŠANJE

Audio – Maraton* Patike za trčanje, knjige za slušanje!
Otvoreni poziv za autore/ke, kolumniste/kinje, novinare/ke, blogere/ke
Rok za prijave: 15. februar 2022. godine

Ukoliko ste neafirmisani/na ili afirmisani/na autor/ka, kolumnista/kinja, novinar/ka, bloger/ka ili jednostavno volite da pišete a želite da se pripremite (uz slušanje audio knjiga) za neku od trka u okviru Beogradskog maratona ili polumaratona u Pragu pozivamo vas da se prijavite na drugi po redu konkurs Audio – Maraton* Patike za trčanje, knjige za slušanje!

Do 15. februara pošaljite svoju biografiju, primerak autorskog teksta i kratko motivaciono pismo putem e mail adrese prijave@krokodil.rs ili info@running.rs a mi ćemo vas u roku od tri dana pozvati na razgovor. 

Tokom tri meseca trajanja priprema bićete deo trkačkog književnog kluba koji će spajati trčanje, audio knjige i pripovedanje. Trkači će za vreme treninga slušati audio knjige i/ili tekstove o kojima će se razgovarati u okviru mesečnih književnih klubova/radionica koje će voditi profesionalci iz oblasti književnosti i psihologije. Osim slušanja, trkači će ove godine pisati i tematske tekstove o svom iskustvu priprema za maraton/polumaraton ili drugu trku. Ovi tekstovi će biti predstavljeni u brošuri koja će biti pripremljena za četrnaesto izdanje Festivala KROKODIL.

Projekat Udruženja KROKODIL, Audio-Maraton*Patike za trčanje – knjige za slušanje, deo je evropskog projekta BE (P)ART GROW WITH ARTS koji partnerski realizuju organizacije iz Španije, Belgije i Mađarske: PEN Català, UC Limburg, Szepirok Tarsasaga Egyesuleteuc i Fundación Uxio Novoneyra. Fokus aktivnosti na ovom trogodišnjem projektu jeste približavanje književnosti mladim ljudima zbog njene ključne uloge u razumevanju sveta, razvijanju kritičkog mišljenja i veština kreativnog rešavanja problema kao i blagotvornog uticaja čitanja i fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje.

Projekat je kofinansiran od strane programa Kreativna Evropa Evropske Komisije. Implementacioni partner projekta je AK RUNNING.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na email office@krokodil.rs

*Program je besplatan za sve polaznike. Više detalja o programu priprema pročitajte na sajtu running.rs.