Sajt krokodil.rs osvojio je priznanje u okviru izbora Top50 PC Press-a u kategoriji Obrazovanje i kultura za 2021. godinu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21247
post-template-default,single,single-post,postid-21247,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sajt krokodil.rs osvojio je priznanje u okviru izbora Top50 PC Press-a u kategoriji Obrazovanje i kultura za 2021. godinu

Sajt krokodil.rs osvojio je priznanje u okviru izbora Top50 PC Press-a u kategoriji Obrazovanje i kultura za 2021. godinu

Danas 3. februara u 15 sati u Skupštini grada Beograda Udruženje KROKODIL je za sajt www.krokodil.rs osvojilo priznanje u okviru 25. jubilarnog izbora Top50 – najbolje online stvari, u kategoriji Obrazovanje i kultura. Ispred KROKODILa nagradu je primila Milena Berić, direktorka komunikacija, razvoja i spoljnih odnosa i članica UO KROKODILa. Nagradu koja predstavlja najznačajnije priznanje u Srbiji za online prezentaciju PC Press ove godine dodeljuje jubilarni 25. put za 2021. godinu.

Milena se zahvalila na nominaciji i osvojenoj nagradi u ime celog tima Udruženja KROKODIL.

Nagrade su uvek lepe i prijaju. Sa druge strane one stvaraju pritisak na nas same da moramo da radimo još bolje. Naša web stranica je već neko vreme u procesu redizajna i njom dugo nismo zadovoljni ali je i takva zabeležila deset puta veću posetu u poslednjih godinu dana u odnosu na period pre toga.”, izjavila je Milena.

Ovo govori o tome da je dobar i kvalitetan sadržaj ono što je ljudima potrebno. Definitivno kvalitetan, kreativan i pravovremeni sadržaj mnogo više i dugoročnije znači i za organizaciju i za publiku od same forme, iako je forma dosta važna u privlačenju publike. Daćemo sve od sebe da u budućnosti i dalje pružamo publici u Srbiji, ali i našim ljudima širom sveta najkvalitetniji  sadržaj iz sveta kulture, književnosti i aktivizma gradjanskog društva iz Srbije i čitavog regiona bivše Jugoslavije.

Izbor 50 najboljih onlajn stvari, široj javnosti poznat pod nazivom Top50 i održava se od 1997. godine. Predstavlja priznanje koje PC Press dodeljuje najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama. Priznanja se dodeljuju u kategorijama: Vesti i mediji, e-Market, Poslovni i društveni servisi, Dom i zabava, Obrazovanje i kultura, Sport i (avan)turizam, Mobilna aplikacija i Nalozi na društvenim mrežama: LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter i YouTube.

Ove godine PC Press održao je jubilarnu 25 godinu dodela priznanja. U svakoj kategoriji postoji do pet ravnopravnih dobitnika priznanja, a jedan od njih je „prvi među jednakima“ pobednik kategorije. Proces selekcije se vrši tako da javnost glasa a iz izbora od 50 najbolje rangiranih organizacija i kompanije stručni žiri odabira finaliste i pobednike. Žiri se vodi kriterijumima kao što su poseta stranici, kvalitet sadržaja, dizajn, kredibilitet i dr. 

PC Press je medijska platforma koja informiše, edukuje i promoviše poslovnu primenu tehnologije, i prepoznat je kao organizator značajnih skupova pod brendom BIZIT. Među njima se ističe godišnja najposećenija i najznačajnija regionalna biznis i IT konferencija BIZIT koja je među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznata kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu.