Beogradski irski festival u KROKODILovom Centru
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21433
post-template-default,single,single-post,postid-21433,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Beogradski irski festival u KROKODILovom Centru

Beogradski irski festival u KROKODILovom Centru

Branč, čitanje i razgovor s Frenkijem Gafnijem
Subota, 12. mart, 11:30 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)

Uliks 100, diskusija povodom stogodišnjice objavljivanja Uliksa
Učestvuju: Frenki Gafni i Novica Milić; moderira: Jas Kaminski
Subota, 12. mart, 19:30 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)

U sklopu Beogradskog irskog festivala u KROKODILovom Centru biće održana dva događaja. U subotu 12. marta s početkom u 11:30 časova održaće se branč i razgovor sa irskim piscem Frenkijem Gafnijem. Razgovaraćemo o Frenkijevom kontroverznom debitantskom romanu, Dublin 7, objavljenom 2015. godine. Pored razgovora i čitanja fragmenata iz romana, publika će imati priliku da proba neka od tradicionalnih irskih jela pripremljenih specijalno za ovu priliku: dimljenog lososa na crnom beskvasnom hlebu, jagnjeći paprikaš s krompirom i skonse s puterom, džemom od jagoda i devonširskim kremom, uz neizostavna irska pića: tamno pivo Guinness i čaj Barry’s s dodatkom šećera i punomasnog mleka. Irski meni biće dostupan do kraja meseca u KROKODILovom centru, kao i putem aplikacija Wolt i Glovo.
Iste večeri, s početkom u 19:30 časova, u KROKODILovom centru obeležićemo stogodišnjicu objavljivanja Džojsovog Uliksa. U razgovoru pod nazivom Uliks 100 učestvovaće Frenki Gafni i Novica Milić, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, a razgovor će moderirati Jas Kaminski, direktor Beogradskog irskog festivala.