Izjava podrške građanima Ukrajine
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21390
post-template-default,single,single-post,postid-21390,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Izjava podrške građanima Ukrajine

Izjava podrške građanima Ukrajine

Narod zarobljen na granicama, majke koje se trude da umire decu dok pokušavaju da izbegnu bombe i rafale, domovi koji više na sebe ne liče, više od pet stotina hiljada dislociranih ljudi, broj povređenih i preminulih koji iz dana u dan sve više raste.

Ovo je slika iz današnje Ukrajine, iz naše Evrope, za koju smo verovali da je nakon ratova u bivšoj Jugoslaviji nikada više nećemo videti.

Tuga i bol koji su naneseni Ukrajincima neizmerni su. Njihovi životi su zaustavljeni i ugroženi a čitava njihova stvarnost je agresijom nemerljivo moćnijeg suseda dovedena u pitanje.

Udruženje KROKODIL snažno stoji uz građane Ukrajine i iskreno veruje i nada se da će patnja kroz koju ovaj narod prolazi što pre prestati. Da će razum i ljudskost pobediti.

Illustration creds: Liza Donnelly