Promocija knjige tvrtka jakovine Budimir Lončar – Od preka do vrha svijeta
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21558
post-template-default,single,single-post,postid-21558,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija knjige tvrtka jakovine Budimir Lončar – Od preka do vrha svijeta

Promocija knjige tvrtka jakovine Budimir Lončar – Od preka do vrha svijeta

Poštovani,

Tvrtko Jakovina,  jedan od najistaknutijih savremenih hrvatskih istoričara i višegodišnji saradnik Udruženja KROKODIL na programima i projektima koji se tiču istorijskog revizionizma, predstaviće svoju najnoviju knjigu „Budimir Lončar – Od preka do vrha svijeta“ u četvrtak, 28. aprila u 12 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5, Beograd).

Delo je pisano u formi biografije dalmatinskog partizana, jugoslovenskog diplomate i savetnika hrvatskih predsednika, a dotiče se i istorije Narodnooslobodilačke borbe, sukoba Tita i Staljina, otvaranja Jugoslavije prema Zapadu, Pokreta nesvrstanih i drugih značajnih tema tog razdoblja.

Budimir Lončar, poslednji jugoslovenski ministar spoljnih poslova, govoriće nam o svom životu i karijeri diplomate, kao i vremenu koje obuhvata knjiga.

Pozivamo Vas da nam se pridružite ovom događaju tako što ćete svoje prisustvo potvrditi putem email adrese irena.krnjajic@redc.rs ili broja telefona 0648766268.

Dobrodošli!

Udruženje KROKODIL