Promocija knjige Srpske lepe umetnosti 1-3
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21570
post-template-default,single,single-post,postid-21570,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Promocija knjige Srpske lepe umetnosti 1-3

Promocija knjige Srpske lepe umetnosti 1-3

Petak, 20. maj, u 19 časova
KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Promocija knjige Srpske lepe umetnosti 1-3 održaće se u petak, 20. maja, od 19 časova u KROKODILovom Centru. Knjiga Srpske lepe umetnosti 1-3 sadrži reprodukcije radova i pisane iskaze 16 umetnica i umetnika koji su učestvovali na prva dva izdanja ove izložbe (2018, 2019) kao i vizuelno-tekstualni materijal sa izložbe NE SADA koja je održana umesto otkazanog trećeg izdanja Srpskih lepih. U knjizi se takođe nalaze svi tekstovi koji su nastali za potrebe ove serije koja se 2021. nastavila i sa četvrtim izdanjem koje će biti uvršteno u narednu knjigu (SLU 4-6, 2024).

Srpske lepe su nezavisna, samonametnuta i dobrovoljna izložbeno-govorna aktivnost koja se odvija jednom godišnje u Ostavinskoj (geleriji) kao i više puta godišnje u okviru serijala razgovora Umetnici govore! u Krokodilu. Srpske lepe umetnosti deluju u polju odnosa umetnosti i društva, estetike i politike, autonomije i heteronomije.
Naziv aktivnosti preuzet je iz naslova knjige eseja filmskog scenariste, pisca i fluksus-neumetnika Branka Vučićevića.

Umetnici: Aleksandar Denić, Bojan Đorđević, Šejma Fere, Jamezdin, Darinka Pop-Mitić, Milica Rakić, Vahida Ramujkić, Raša Todosijević, Miloš Tomić, Siniša Ilić, Milorad Mladenović, Branislav Nikolić, Mice Poptsis, Milena Putnik, Darija Radaković, Milica Tomić.
NE SADA: Valter Benjamin, On Kavara, Jelena Vesić
Ostali tekstovi: Branislav Dimitrijević, Ksenija Stevanović, Grupa za konceptualnu politiku, Rade Leposavić, Vokalno-Kustoski Sindrom

Tehničko-oblikovni saradnik i fotograf: Luka Knežević Strika
Ostale fotografije: Vladimir Jerić Vlidi, Jovana Barović
Saradnica na pripremi publikacije: Dunja Petković
Grafički urednik: Borut Vild
Kustos i urednik: Branislav Dimitrijević

Ni likovne ni primenjene
Ni domaće ni međunarodne
Ni grupne ni samostalne
Ni tradicionalne ni savremene
Ni revijalne ni tematske
Ni tada ni sada
SRPSKE LEPE UMETNOSTI!

Srpske lepe se zahvaljuju svim donatorima koji su omogućili štampanje ove publikacije i koji će na promociji moći da lično preuzmu svoje primerke.

Na promociji knjige će se obratiti Branislav Dimitrijević i Vladimir Arsenijević.

Cena knjige – 1000 dinara, a na promociji je svim kupcima obezbeđen popust od 50%.