Dečiji program/BIBLIOBUS – SKITAM, ČITAM, CRTAM I PITAM/festival krokodil 2022
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21803
post-template-default,single,single-post,postid-21803,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Dečiji program/BIBLIOBUS – SKITAM, ČITAM, CRTAM I PITAM/festival krokodil 2022

Dečiji program/BIBLIOBUS – SKITAM, ČITAM, CRTAM I PITAM/festival krokodil 2022

Dečiji program pod nazivom BIBLIOBUS – SKITAM, ČITAM, CRTAM I PITAM otvoriće XIV izdanje Festivala KROKODIL. U parku ispred Muzeja Jugoslavije tokom 17. i 18. juna, u periodu od 11 do 12.30 sati, najmlađoj KROKODILovoj publici predstaviće se domaće autorke i autori, kao i autorke i autori iz zemalja regiona. U petak, 17. juna predstaviće se: Nikoleta Novak, Rudina Čupi, Mjehur i Biljana Crvenkovska, nakon čega će se održati Radionica kreativnog pisanja.

U subotu 18. juna, od 11 sati u programu za učenike srednjih škola, predstaviće se: Aleksandra Jovanović, Erina Rahmani, Fatih Erdogan i Srđan Tešin, a deca će učestvovati u Radionici ilustracije sa stručnom saradnicom, ilustratorkom i likovnom umetnicom Anom Milosavljević. Spisateljica za decu i omladinu Jasminka Petrović je koordinatorka programa i voditeljka radionica. Dečiji program održaće se u parku pored Muzeja Jugoslavije u okviru koga će se publici predstaviti sadržaj Bibliobusa-Pokretne biblioteke, koja je važan deo programa Regionalne mreže za kulturnu raznolikost READ, čiji je KROKODIL partner.