FESTIVAl KROKODIL 2022 u Novom SADU Novosadska debata o Evropi četvrtak 23. jun
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21828
post-template-default,single,single-post,postid-21828,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

FESTIVAl KROKODIL 2022 u Novom SADU Novosadska debata o Evropi četvrtak 23. jun

FESTIVAl KROKODIL 2022 u Novom SADU Novosadska debata o Evropi četvrtak 23. jun

Festival KROKODIL 2022 u NOVOM SADU

Novosadska debata o Evropi

Četvrtak 23. jun od 20h

Kreativni distrikt

Live prenos na YT kanalu @krokodilengagingwords

Ulaz slobodan

Šta o našem društvu govore sveprisutni grafiti koji veličaju osuđene ratne zločince? Odakle potiče ova potreba za izražavanjem ekstremnog nacionalizma na javnim mestima? Kako možemo da se borimo protiv ovih tendencija? Na ta pitanja će probati da odgovore učesnici prve novosadske debate: Aida Ćorovič, Boris Dežulović i Dragan Bursać. Diskusiju koja će se održati 23 juna u 20h će moderirati Marina Fratucan.

AIDA ĆOROVIĆ (1961, Novi Pazar) je mirovna i građanska aktivistkinja, antifašistkinja, feministkinja, novinarka i politička analitičarka. Za svoj aktivizam u ’’Urban inu’’ Aida Ćorović dobila je više značajnih priznanja, među kojima su nagrada ambasade Danske i Povelja za građansku hrabrost „Dragoljub Stošić“ i druge. Aida Ćorović se 2009. našla na listi 100 najmoćnijih žena u Srbiji.

BORIS DEŽULOVIĆ (1964, Split, Hrvatska), novinar je i pisac. Dugogodišnji je redovni kolumnista ljubljanskog Dnevnika i portala N1, te kolumnista, stalni ili povremeni saradnik brojnih hrvatskih, srpskih i bosanskohercegovačkih medija. Jedan je od osnivača satiričnog nedeljnika Feral Tribune koji je uređivao zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem.

DRAGAN BURSAĆ (1975, Bihać, Bosna i Hercegovina), novinar i kolumnista. Novinarstvom se počinje baviti 1998. u studentskom magazinu BUM. Od 2009. do 2016. zaposlen je kao novinar i kolumnista BUKA portala. 2014. počinje objavljivati kolumne za Al Jazeera Balkans.

MARINA FRATUCAN (1968, Novi Sad) je novinarka. Bila je dopsinik Bete, B92, TV Crna Gora. Sarađivala je na nekoliko projekata Internewsa, između ostalog na TV programu iz Haškog tribunala. 1997. godine osniva svoju TV produkciju urbaNS u okviru koje snima dokumentarne filmove, reportaže, serijale. Na TV Vojvodina radila pet godina autorsku emisiju Radar, koja je nagrađena za najbolji News Magazin na regionalnim evropskim javnim servisima CIRCOM. Od 2019. radi emisiju Crvena linija na N1 televiziji. Voli da pliva uzvodno, vozi bicikl i šeta kejom i regionom u potrazi za odgovorima koje čekamo već više od tri decenije. Ponosna je majka dvojice sinova.

Novosadsko izdanje debatnog programa XIV festivala KROKODIL održaće se i u Novom Sadu 23. i 24. juna pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.  U novoj, za ovu priliku rekonstruisanoj i uređenoj Kineskoj četvrti, koja sada nosi naziv Kreativni distrikt, KROKODIL će predstaviti svoja tri popularna diskusiona formata: Debatu o Evropi, Gigantomahiju i Sofa intervju.