Saopštenje povodom reakcija na putopis kroz Ukrajinu pod nazivom 12do8
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21694
post-template-default,single,single-post,postid-21694,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Saopštenje povodom reakcija na putopis kroz Ukrajinu pod nazivom 12do8

Saopštenje povodom reakcija na putopis kroz Ukrajinu pod nazivom 12do8

Od trenutka kada smo krenuli da izveštavamo o našem putu za Harkov (izveštaje koje čitate priprema tročlani tim kod kuće i na terenu) jedna od najvećih impresija nam je svakako količina negativnih komentara u Srbiji na društvenim mrežama (koje administrira isti tim uz još dvoje ljudi) na naš humani čin upućen prevremeno rođenim bebama i njihovim mamama.

Do sada smo pomagali mnogim ljudima i institucijama u Srbiji. Iako nam humanitarni rad i nije u osnovnom opisu delovanja, iz najčistije empatije uvek gledamo da pomognemo koliko možemo. Da odvojimo vreme, energiju i novac. Podsećamo da u KROKODILu rade roditelji čak dva prevremeno rođena deteta s dodatnim i posebnim potrebama a opet – ne manjka nam niti energije, niti volje a posebno nam ne nedostaje saosećanja.

Jedna od većih impresija nam je i personalizacija svake naše aktivnosti. Na pokretanju i realizaciji humanitarne kampanje, na planiranju i administriranju puta za Harkov radio je i predano radi celokupan KROKODILov tim. Vladimir Arsenijević jeste predsednik UO KROKODILa i, kao pisac, ujedno i javna ličnost ali među nama u KROKODILu on je ravnopravan sa svima drugima u podeli odgovornosti i obaveza bez koje bi KROKODILov sistem svakako stao ili bi se barem privremeno ukočio jednako kako bi stao i kada bi se iz njegovog motora izvukao i bilo koji drugi sastavni deo.

Boli nas činjenica da se rad jedne organizacije, njen profesionalizam a pre svega ostalog njene najbolje namere još jednom prepoznaju kao lične, bivaju personalizovane a onda se oko te nepravedne personalizacije gradi čitav blok negativnih, pretećih i uvredljivih komentara koji jednako bole svakoga od nas koji trenutno realizujemo put u Harkov i dostavu humanitarne pomoći tamošnjem Gradskom perinatalnom centru.

Pozivamo Vas da nastavite da nas pratite putem društvenih mreža jer nam upravo predstoji sam dolazak u Harkov.

Hvala na razumevanju.

Tim Udruženja KROKODIL