ZA GOVORNICOM I – BORIS BUDEN 23. JUN OD 20 SATI
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21842
post-template-default,single,single-post,postid-21842,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ZA GOVORNICOM I – BORIS BUDEN 23. JUN OD 20 SATI

ZA GOVORNICOM I – BORIS BUDEN 23. JUN OD 20 SATI

ZA GOVORNICOM I – BORIS BUDEN

Četvrtak 23. jun od 20h

Kreativni distrikt

Live prenos na YT kanalu @krokodilengagingwords

Ulaz slobodan

U četvrtak 23. jula u okviru novosadskog izdanja debatnog programa festivala Krokodil, za govornicom će se naći Boris Buden koji će održati predavanje na temu „Zapad u ratu: o samoograđivanju liberalnog uma?”. 

BORIS BUDEN (1958) je filozof, teoretičar kulture i publicista. Piše eseje i članke iz oblasti filozofije, politike, kulturne kritike i umetnosti. Diplomirao je filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu, a doktorat iz teorije kulture odbranio na Humboltovom univerzitetu u Berlinu. Tokom devedesetih objavljivao je eseje u magazinu “Arkzin” gde je takođe bio i urednik. Živi i radi u Berlinu.

Novosadsko izdanje debatnog programa XIV festivala KROKODIL održaće se i u Novom Sadu 23. i 24. juna pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.  U novoj, za ovu priliku rekonstruisanoj i uređenoj Kineskoj četvrti, koja sada nosi naziv Kreativni distrikt, KROKODIL će predstaviti svoja tri popularna diskusiona formata: Debatu o Evropi, Gigantomahiju i Sofa intervju.