ZA GOVORNICOM II – IVAN KRASTEV PETAK 24. JUN OD 20 SATI
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21853
post-template-default,single,single-post,postid-21853,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ZA GOVORNICOM II – IVAN KRASTEV PETAK 24. JUN OD 20 SATI

ZA GOVORNICOM II – IVAN KRASTEV PETAK 24. JUN OD 20 SATI

ZA GOVORNICOM II – IVAN KRASTEV
Petak 24. jun od 20h
Kreativni distrikt
Live prenos na YT kanalu @krokodilengagingwords
Ulaz slobodan

U petak, 24. juna uticajni politikolog Ivan Krastev govoriće o aktuelnoj temi ruske invazije na Ukrajinu i  kako ona menja i utiče na Evropu. 

IVAN KRASTEV (1957, Lukovit, Bugarska) je bugarski politikolog. Predsednik je Centra za liberalne strategije (Centre for Liberal Strategies) u Sofiji i stalni je saradnik Instituta za humanističke nauke (Institute for Human Sciences) u Beču. On je osnivački član odbora ECFR-a (European Council on Foreign Relations), član globalnog savetodavnog odbora Fondacije za otvoreno društvo. Bio je izvršni direktor Međunarodne komisije na Balkanu kojoj je predsedavao italijanski premijer Giuliano Amato. 

Novosadsko izdanje debatnog programa XIV festivala KROKODIL održaće se i u Novom Sadu 23. i 24. juna pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.  U novoj, za ovu priliku rekonstruisanoj i uređenoj Kineskoj četvrti, koja sada nosi naziv Kreativni distrikt, KROKODIL će predstaviti svoja tri popularna diskusiona formata: Debatu o Evropi, Gigantomahiju i Sofa intervju.