Snimak druge večeri XIV Festivala KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22483
post-template-default,single,single-post,postid-22483,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Snimak druge večeri XIV Festivala KROKODIL

Snimak druge večeri XIV Festivala KROKODIL

Druge večeri Festivala, u subotu 18. juna od 20 časova na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije predstavili su se Ana Marija Grbić, Jasminka Petrović i Raša Andrić, Ilija Đurović, Ana Ćurčin (mini koncert), Corax (sofa intervju), Boris Dežulović i Tena Štivičić. Fragment iz drame “64” Tene Štivičić izvela je Hana Selimović.
Program je vodila Mima Simić, sofa intervju Daško Milinović, a razgovore Jasmina Topić, Srđa Anđelić i Dejan Matić.

Četrnaesto izdanje Festivala KROKODIL pod nazivom Godina magijskog mišljenja održano je u Beogradu tokom tri junska dana i večeri (od 17. do 19. juna) na otvorenom amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije i u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a zatim i u Novom Sadu (23. i 24. juna 2022) pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022. Smenjivala su se čitanja, razgovori, sofa intervjui, muzički natupi, scenska izvođenja, performansi, programi za decu i mlade, susreti s novinarima i publikom, potpisivanja knjiga, tribinski programi, debate, promocije, online uključenja, video projekcije i konferencije.

Autorka naslovne fotografije: Marija Piroški.