Snimak prve večeri XIV Festivala KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22473
post-template-default,single,single-post,postid-22473,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Snimak prve večeri XIV Festivala KROKODIL

Snimak prve večeri XIV Festivala KROKODIL

Prve večeri Festivala, u petak 17. juna od 20 časova na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije predstavili su se Asja Bakić, Arijana Harviks, Aleksandar Šurbatović, Marčelo (mini koncert), Margaret Atvud (online) i Dušan Petričić (sofa intervju). In memoriam segment bio je posvećen Miri Furlan o kojoj su govorili Ivan Bevc i Mirjana Karanović.
Program je vodila Mima Simić, sofa intervju Daško Milinović, a razgovore Silvija Monros, Jasmina Ahmetagić i Rumena Bužarovska.
Konsekutivni prevod sa španskog: Ilija Stevanovski.

Četrnaesto izdanje Festivala KROKODIL pod nazivom Godina magijskog mišljenja održano je u Beogradu tokom tri junska dana i večeri (od 17. do 19. juna) na otvorenom amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije i u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a zatim i u Novom Sadu (23. i 24. juna 2022) pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022. Smenjivala su se čitanja, razgovori, sofa intervjui, muzički natupi, scenska izvođenja, performansi, programi za decu i mlade, susreti s novinarima i publikom, potpisivanja knjiga, tribinski programi, debate, promocije, online uključenja, video projekcije i konferencije.

Autor naslovne fotografije: Aleksandar Dmitrović