BORIS BUDEN ZA KROKODILOV RADIO
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22588
post-template-default,single,single-post,postid-22588,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

BORIS BUDEN ZA KROKODILOV RADIO

BORIS BUDEN ZA KROKODILOV RADIO

Uoči svog nastupa na debatnom programu festivala KROKODIL u Novom Sadu 23. juna 2022. godine sa Borisom Budenom razgovarala je KROKODILova novinarka na dan Sanja Urošević.
U četvrtak 23. jula u okviru novosadskog izdanja debatnog programa festivala Krokodil, za govornicom se našao Boris Buden koji će održati predavanje na temu „Zapad u ratu: o samoograđivanju liberalnog uma?”.
BORIS BUDEN (1958) je filozof, teoretičar kulture i publicista. Piše eseje i članke iz oblasti filozofije, politike, kulturne kritike i umetnosti. Diplomirao je filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu, a doktorat iz teorije kulture odbranio na Humboltovom univerzitetu u Berlinu. Tokom devedesetih objavljivao je eseje u magazinu “Arkzin” gde je takođe bio i urednik. Živi i radi u Berlinu.

Celu emisiju poslušajte ovde:

Video snimak događaja u Novom Sadu možete pogledati ovde: