Gostovanje Vladimira Arsenijevića u Agelast podkastu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22753
post-template-default,single,single-post,postid-22753,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Gostovanje Vladimira Arsenijevića u Agelast podkastu

Gostovanje Vladimira Arsenijevića u Agelast podkastu

U 144. po redu epizodi Agelast podkasta gost Galeba Nikačevića bio je Vladimir Arsenijević. Razgovor je dostupan za slušanje na svim podkast platformama.

Vladimir Arsenijević je pisac i kolumnista, ali je pre svega poznat kao osnivač udruženja KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju), koje se bavi promovisanjem i razvojem regionalne književne scene, ali i kulture uopšte.
Pored svog festivala, koji je odavno postao najveće regionalno književno okupljanje, KROKODIL se bavi i promovisanjem dijaloga, politike pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza, prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana.
Vladimir je, takođe, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina bio jedan od pionira punk pokreta na prostoru bivše Jugoslavije, član benda Urbana Gerila i neko ko je oduvek bio na tom progresivnom kulturnom talasu, od početka osamdesetih do danas. U junu ove godine, Vladimir je sa svojom ekipom iz udruženja sakupio sredstva koja su neophodna za pomoć Perinatalnom centru u razorenom gradu Harkovu u Ukrajini. Tokom narednih nekoliko dana, tu pomoć su uručili lično i time pokazali da se ne bave rekonstrukcijom pokidanih veza samo na Zapadnom Balkanu, već da je njihova misija veća od toga.