Konkurs za rezidencijalni program u Splitu za 2023. godinu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22938
post-template-default,single,single-post,postid-22938,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Konkurs za rezidencijalni program u Splitu za 2023. godinu

Konkurs za rezidencijalni program u Splitu za 2023. godinu

Naša partnerska organizacija Udruga Kurs raspisala je konkurs za rezidencijalne boravke u Splitu tokom 2023. godine. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave, a u nastavku pročitajte uslove konkursa kao i informacije u vezi s načinom prijave.

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.

Uz partnere u projektu: Ministarstva Kulture RH, Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, te međunarodnih partnera Traduki, Udruga Kurs  osigurala je organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna te pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.  

Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2023.godini.

Prijava mora sadržavati:

  1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
  2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
  3. popis objavljenih djela
  4. kratak opis planova rada u Splitu
  5. pismo preporuke izdavača, kritičara ili udruženja pisaca

Rok za slanje prijava je 15.prosinca, 2022. Prijave se šalju u PDF-formatu putem elektroničke pošte na e-mail adresu: maja6v@gmail.com

Prijave će zaprimiti Povjerenstvo , te izvijestiti odabrane kandidate najkasnije do 27. prosinca 2022. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

Izjava o politici zaštite privatnosti osobnih podataka
Udruga KURS podatke dostavljene u prijavnici i obveznoj natječajnoj dokumentaciji upotrijebit će u svrhu provjere prihvatljivosti kandidata. 
Zaštitu osobnih podataka shvaćamo izrazito ozbiljno te ih tretiramo kao povjerljive podatke, u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Udruga KURS, listopad, 2022.