Prva epizoda podkasta Prostori Slobode
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23455
post-template-default,single,single-post,postid-23455,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Prva epizoda podkasta Prostori Slobode

Prva epizoda podkasta Prostori Slobode

  “Anyone who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.” Voltaire    

U okviru podkasta PROSTORI SLOBODE i prvog serijala pod nazivom Zašto kažeš ljubav a misliš na rat? sa sagovornicima i sagovornicama razgovaraćemo o nevidljivom uticaju koji nam promiče a direktno dovodi do porasta nasilja, agresije i mržnje u našem društvu. Govorićemo o odgovornim građanima ali i odgovornosti institucija te političara i drugih donosioca odluka.Govorićemo o pravima i slobodama svih nas i najzad o prostorima slobode. Naša prva sagovornica je psihološkinja Natalija Đondović.

Natalija Đondović je diplomirala psihologiju u Nišu 2009. godine, a nakon toga upisala i uspešno završila Sistemsku porodičnu terapiju u organizaciji Asocijacije Sistemskih terapeuta (AST), akreditovana od strane Evropske Asocijacije sistemskih terapeuta (EFTA) i Evropske Asocijacije psihoterapeuta (EAP). Od 2022. godine je i nositeljka Nacionalnog sertifikata za Psihoterapiju. Od 2013. do 2020. godine radila je kao psiholog u Institutu za neonatologiju u Beogradu gde je bila podrška roditeljima tokom borbe sa prevremenim rođenjem deteta. Od jula 2020. godine zaposlena u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu kao psiholog, trenutno je I specijalizantkinja iz medicinske psihologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.  Poseduje višegodisnje iskustvo kao predavačica i psihoterapeutkinja.

Program se realizuje uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju i Holandskog fonda za regionalno partnerstvo – MATRA.