HATE POETRY BELGRADE #9 – OKREČITE BEOGRAD!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23597
post-template-default,single,single-post,postid-23597,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

HATE POETRY BELGRADE #9 – OKREČITE BEOGRAD!

HATE POETRY BELGRADE #9 – OKREČITE BEOGRAD!

KROKODILOV CENTAR KARAĐORĐEVA 43

Četvrtak, 16. mart u 19h

HATE POETRY BELGRADE No. 9 – OKREČITE BEOGRAD!

Javno čitanje hate-mailova i komentara

Učestvuju: Milena Berić, Vladimir Arsenijević, Dejana Dexi Stošić i Sofija Todorović

Moderira: Dragan Ilić

Ulaz: 500 dinara sa konzumacijom jednog pića po izboru (prodaja karata u KROKODILovom Centru, broj ograničen 30)

HATE POETRY JE PONOVO U NAŠEM GRADU! VELIKI COMEBACK POSLE ČETIRI GODINE! Nakon osam izdanja Hate Poetry večeri na kojima su do sada učestvovali Borka Pavićević, Nedim Sejdimović, Brankica Stanković, Zoran Kesić, Branislav Trifunović, Gorica Nešović, Dragan Ilić, Antonela Riha, Idro Seferi, Jovana Gligorijević i drugi nastavljamo seriju javnih čitanja hate-mailova i komentara koji su obeležili period za nama, sa posebnim osvrtom na nedavnu KROKODILovu akciju čišćenja i preuređenja parka na trgu Slavija. Akcija prožeta plemenitom idejom  pretvorila se u otvoreni rat države i desničarskih grupa a aktivisti i aktivistkinje koji su učestvovali u akciji postali su mete napada različitih pojedinaca i grupa pa su oni tako više od deset dana zaredom dobijali različite pretnje smrću, uvrede i druge poruke koje će nam poslužiti kao sadržaj ovog javnog čitanja. O porastu agresije u našem društvu, o svakodnevnom nasilju ali i o govoru mržnje na društvenim mrežama, odgovornima za ovakvo alarmantno stanje u Srbiji i njenim posledicama a uz poetsko predstavljanje nekih od najbrutalnijih hate poruka sa domaćinom večeri novinarom Draganom Ilićem razgovaraće Milena Berić i Vladimir Arsenijević iz Udruženja KROKODIL, aktivistkinje Dejana Dexi Stošić i Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u tada novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od srede 8. marta u 12 sati.