Napad na prostorije Udruženja KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23615
post-template-default,single,single-post,postid-23615,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Napad na prostorije Udruženja KROKODIL

Napad na prostorije Udruženja KROKODIL

Prethodnog vikenda odnosno u subotu u 19:39h i u nedelju u 23:42h napadnute su prostorije KROKODILa a imovina Udruženja i javna imovina u okolini vandalizovane.

Na snimku od subote 11. marta od 19 sati 39 minuta se jasno vidi kako mladi momak (koji može da ima između 18 i 22 godine) trči iz pravca Karađorđeve ulice ka malim stepenicama i u velikoj brzini vadi sprej i na javnom zidu ispisuje poruku KROKODIL je đubre a zatim se penje do ulaza u gornje dvorište zgrade gde ispisuje na još tri mesta mesta reč Govna i KROKODIL agencija je ustaška agencija fuck NATO smrt izdajnicima. Odlazi i posle par minuta se vraća fotografise sve što je uradio i nekome odmah šalje. Zatim beži trčeći Fruškogorskom ulicom ka ulici Pop Lukina.

Na snimku od nedelje 12. marta u 23 sati i 42 minuta vidimo tri izrazito mlada momka koji se penju uz male stepenice navijajući ostrašćeno artikulišući i uzvikujući u pravcu zgrade u kojoj se nalaze prostorije KROKODILa. Jedan od njih se zadržava kod donjih – ulaznih vrata zgrade i po njima urinira dok drugi trči uz stepenice i počinje da udara spomenik Branku Ćopicu a zatim se penje na javni zidić i snažno drmusa ogradu sa šiljcima napred-nazad očekivajući da je slomi. Zatim svoj troje kreću ka gornjem dvorištu zgrade. Jedan od njih preskače ogradu i ugrožavajući sebi život (ograda koju su preskakali se nalazi na visini od 15m sa dvorišne strane) pokušava upad u zgradu zatim uzimaju kamenice i bacaju u pravcu prozora KROKODILa agresivno vičući. Zatim jedan od njih skače i lomi bezbednosnu kameru I svi beže u pravcu Pop Lukine ulice.

MUP ali i Kriminalistička policija rade na slučaju a mi ne možemo a da ne primetimo da su ovo momci od 15ak godina koji svesno biraju da na ovaj i ovakav način provedu subotu veče. Ko ih instruiše i da li? Čije poruke primaju i kome se predstavljaju kao heroji ugrožavajući sebi život na ovaj način? Državo, političari šta ste to uradili sa našom decom? Kada ćete shvatiti da nacionalizam nije patriotizam i da za rezultat ima generacije jako mladih, ostrašćenih ljudi koji ništa ili jako malo znaju o politici, istoriji i društvu i da će uskoro biti spremni da započnu još jedan bratoubilački rat za ideale koje im VI sada namećete vođeni jednim i samo jednim ciljem a to je pobeda na izborima.