Osuda napada na novinara agencije FoNet Marka Dragoslavića
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23608
post-template-default,single,single-post,postid-23608,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Osuda napada na novinara agencije FoNet Marka Dragoslavića

Osuda napada na novinara agencije FoNet Marka Dragoslavića

Najoštrije osuđujemo fizičko nasilje nad novinarom/reporterom agencije FoNet Markom Dragoslavićem koji je u utorak, 7. marta fizički napadnut nakon skupa “Studenti za Kosovo” s kog je izveštavao tako što mu je  u Takovskoj ulici s leđa prišao nepoznati muškarac, navukao mu kapuljaču na glavu a zatim ga dva puta pesnicom udario u lice i potom pobegao.  

Vrlo je tipično i, na žalost, krajnje predvidivo da su skupovi “za Kosovo” neraskidivo vezani za latentno a često i konkretno nasilje prema drugačije mislećim, slobodoumnim građanima koji odbijaju da nasedaju na jeftine floskule i teritorijalne fetiše. Na veliku štetu i žalost našeg društva ovakvi skupovi se koriste za promociju radikalnog šovinizma i agresije koje su do sada našu državu vodili samo i uvek u ratove i konfliktne odnose s doslovno čitavim okruženjem.

U tom smislu ovaj najnoviji fizički nasrtaj na odvažnog mladog reportera Marka Dragoslavića ne iznenađuje ali istovremeno zabrinjava činjenica da su počinitelji ovog zlodela bez imalo zazora napali reportera na dužnosti nasred jedne od najprometnijih ulica u samom centru Beograda u kojoj se pritom na sve strane nalaze nadzorne kamere.

S obzirom na sve to, energično zahtevamo od nadležnih organa da se počinioci ovog zlodela detektuju, liše slobode i u najskorije vreme privedu pravdi.

Udruženje KROKODIL.