Potraga/Foto konkurs “Okrečite Beograd!”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23678
post-template-default,single,single-post,postid-23678,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Potraga/Foto konkurs “Okrečite Beograd!”

Potraga/Foto konkurs “Okrečite Beograd!”

Pošalji nam fotografiju potpuno čiste fasade stambene zgrade u širem centru Beograda do 30. maja i osvoji nagradu! Možda će se baš tvoja fotografija naći i na izložbi pod nazivom Okrečite Beograd! ispred Muzeja Jugoslavije u junu ove godine!

Lepi i sunčani praznični dani su pred nama i KROKODIL ti predlaže svojevrsnu igru. Pozivamo te da do kraja meseca aprila uzmeš učešće u potrazi za stambenim zgradama POTPUNO ČISTIH I NEISPISANIH (NEVANDALIZOVANIH) fasada u širem centru Beograda. Odmah te upozoravamo – toliko ih je malo da bi se na prvi pogled reklo da ih uopšte nema. Ali to nije istina, ima ih, samo se veoma dobro “skrivaju”.

Pravila su jednostavna: pronađi stambene zgrade u širem centru grada Beograda koje su u potpunosti bez grafita/stensila/ispisa i sl., fotografiši ih sa svih dostupnih strana i pošalji nam fotografije na office@krokodil.rs zaključno s 30. majem zajedno s lokacijom i tvojim imenom i prezimenom.

Prošetaj po širem centru grada, zabavi se istražujući i možda ćeš baš ti osvojiti neku od vrednih nagrada koje smo pripremili za uspešne “pronalazače/ice”:

Za pet ili više poslatih lokacija: 

dve VIP akreditacije za sve programe XV Festivala KROKODIL (16-18. jun 2023. godine), pet knjiga iz edicije Zajednička čitaonica i večera u KROKODILovom Centru za dvoje.

Za tri ili četiri poslate lokacije: 

par karata (1+1) za jedno festivalsko veče XV Festivala KROKODIL i tri knjige iz edicije Zajednička čitaonica.

Za jednu ili dve lokacije: 

par karata (1+1) za jedno festivalsko veče XV Festivala KROKODIL.

Sve pristigle fotografije biće u izboru za izlaganje na izložbi Okrečite Beograd! koja će biti postavljena ispred Muzeja Jugoslavije tokom trajanja Fetivala KROKODIL od 15. do 18. juna 2023. 

Za sva dodatna pitanja piši nam na gore navedenu imejl adresu. 

*Više nagrada za istu lokaciju neće biti dodeljivane već će prioritet imati pronalazač/ica koji/a je najbrže poslao/la fotografije.